Banket Leeds i et fyrverkeri av en kamp

Det var treningskampen vi mer enn noen annen ønsket å vinne denne sommeren, og slik gikk det også.

Romelu Lukaku, Luke Shaw og Lee Grant har slitt med skader og var ikke med i troppen, til tross for at det på forhånd ble meldt at de sannsynligvis var klare. Til MUTV sa Ole Gunnar Solskjær at Lukaku har pådratt seg en smell, mens De Gea er syk.

Uansett fikk United få problemer i de to sekstenmeterne av den grunn. United vant nemlig 4-0.

Før kampen var det fyrverkeri og lysshow på stadion, og det ble egentlig ganske illustrerende for hvordan starten på kampen ble. Før to minutter var gått hadde Marcus Rashford allerede skutt i stolpen etter et strålende løp fremover av Lindelöf.

United fortsatte også dominansen, og virket fast bestemte på å vise hvem som var best, og Daniel James viste blant annet frem tempoet sitt ved noen anledninger. Men det var en annen nysignering som sørget for forarbeidet til Uniteds ledermål: Aaron Wan-Bissaka ble spilt gjennom av Pogba på høyresiden, og sendte ballen inn fremfor mål, der Mason Greenwood kjempet ballen inn i Leeds-målet – 1-0!

FIKSET 1-0: Aaron Wan-Bissaka og Mason Greenwood.

United fortsatte å være best, og Paul Pogba var blant annet nære ved ved noen anledninger.

Leeds’ første sjanse kom etter rundt 20 minutter, da Jack Harrison skjøt i nettveggen, og de neste minuttene var de farlig frempå ved noen flere anledninger også – heldigvis var Sergio Romero i veien.

Midt i den litt småfarlige perioden, så doblet heller United ledelsen. United kontret, og kom tre mot to da Scott McTominay førte ballen over store deler av banen. Han ga den til Rashford, som på praktfullt vis driblet seg gjennom forsvarsleddet før han kaldt satte ballen i hjørnet.

2-0: Marcus Rashford med et finfint mål. Her samman med Juan Mata, Mason Greenwood og Scott McTominay (sistnevnte hadde forarbeidet).

Begge lag hadde sjanser til å score igjen før pause, og United var nok nærmest – Daniel James var nemlig bare centimeter fra å score sitt første mål i United-drakta da han skjøt i stolpen etter et godt fremspill av Marcus Rashford.

United gjorde elleve endringer i pausen – Garner og Tuanzebe var de eneste fra benken som ikke kom innpå. Garner kom senere innpå for Matic (i det 78. minutt).

United startet best i andreomgangen også, og Phil Jones headet inn 3-0 noen minutter ut i andreomgangen med et herlig hodestøt etter et hjørnespark fra Andreas Pereira.

Tahith Chong skaffet United et soleklart straffespark (etter samarbeid med Angel Gomes), og Anthony Martial sendte keeper feil vei, og det stod 4-0 til United, noe som også ble sluttresultat.

SKAFFET STRAFFE: Tahith Chong skaffet et straffespark av den soleklare sorten.

4-0 mot Leeds er solid – og det kunne fort vært mer om vi hadde vært bedre venner med den ene stolpen i det ene målet.

Vi var uansett ikke her for å venner – det var tross alt mot Leeds. På overtid ble det også litt temperatur etter at Ashley Young hevnet seg på en Leeds-spiller med en tøff takling.

Manchester United 4-0 Leeds

Optus Stadium, treningskamp

Mål: 1-0 Mason Greenwood (7), 2-0 Marcus Rashford (27), 3-0 Phil Jones (51), 4-0 Anthony Martial (str. 69).

1. omgang: Sergio Romero, Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Paul Pogba, Scott McTominay, Mason Greenwood, Juan Mata, Daniel James, Marcus Rashford.

2. omgang: Joel Pereira, Ashley Young, Chris Smalling, Phil Jones, Diogo Dalot, Andreas Pereira, Nemanja Matic (James Garner 78), Jesse Lingard, Angel Gomes, Tahith Chong, Anthony Martial.

Kampen ble dekket direkte i vårt live-senter nedenfor!