– United har forlenget Fosu-Mensahs kontrakt

United-journalister skriver at United har utløst forlengelsesopsjonen i Fosu-Mensahs kontrakt.

Timothy Fosu-Mensahs kontrakt med Manchester United går ut den kommende sommeren, men spilleren har en forlengelsesklausul i kontrakten som gjør at United har muligheten til å forlenge den eksisterende kontrakten til 2021.

Dette skal United nå ha gjort.

Det skriver Samuel Luckhurst i lokalavisa, og Simon Peach (Press Association) melder det samme. Klubben har foreløpig ikke bekreftet det offentlig.

Nederlenderens skadeproblemer, og noen utlån som ikke har gått helt etter planen (blant annet nettopp på grunn av skade) har gjort fremtiden usikker for 22-åringen, men nå har han i det minste kontrakt med United i ett år til, ser det ut til.

Så får tiden vise hva det vil bety i praksis.

BLID TYPE: Timothy Fosu-Mensah.

Managerskifter, skader og AWB

Fosu-Mensah har spilt 21 kamper for Manchester United (10 under Van Gaal, 11 under Mourinho), etter at han debuterte omtrent samtidig som Marcus Rashford (Rashfords andre kamp, hjemme mot Arsenal, var Fosu-Mensahs første United-kamp).

Han var spådd en stor fremtid en stund, men så ble ikke låneoppholdene i London så gode som ventet.

Han spilte enkelte gode kamper for Crystal Palace i 2017/18-sesongen, men managerskiftet (Frank de Boer til Roy Hodgson) var ikke helt heldig for Fosu-Mensah. Han fikk likevel 24 kamper for Crystal Palace den sesongen – allsidigheten hjalp ham veldig – men kompisen Aaron Wan-Bissaka tok høyrebackplassen fra ham.

I Fulham sesongen etter var Fosu-Mensah litt inn og ut av laget, og flere managerskifter og skader hjalp heller ikke, og til slutt pådro han seg en så alvorlig skade at han måtte opereres. Han returnerte for United-reservene i kamp i januar.

TFM: Det ser i det minste ut som om tenningsnivået var høyt nok mot Liverpool.

Hva skjer nå?

At United forlenger, betyr selvsagt ikke nødvendigvis at klubben kommer til å beholde 22-åringen.

Det gjør i alle fall at United får litt tid til å ta en avgjørelse her. Kanskje får han en siste sjanse til å overbevise om at han har det som skal til i United, og med han i klubben har vi en ekstra backup i en rekke posisjoner, og en spiller som er vant til både forsvarsfirere og forsvarstreere.

Kanskje kan det bidra til at noen andre (som trenger spilletid) blir lånt ut.