– Angriper du Paul, angriper du alle oss i United

United med krystallklart standpunkt etter sosiale medier-hetsen mot Paul Pogba.

Fotballfans er en egen rase.

Og bak tastaturene sitter det dessverre enkelte personer som må karakteriseres som direkte gale eller mindre opplyste, og i alle fall med totalt manglende opplæring i grunnleggende oppførsel og nettvett.

Det virker i alle fall slik.

Etter Paul Pogbas straffebom mandag kveld ble han både rasistisk hetset og fikk drapstrusler mot seg av såkalte United-fans i sosiale medier.

United.no hadde egentlig ikke tenkt å slippe til disse triste menneskene bak dette i det hele tatt, men United kom tirsdag med en pressemelding om det hele.

– Alle i Manchester United synes rasismen mot Paul Pogba mandag kveld er avskyelig, og vi fordømmer det på det sterkeste.

– Individene som kommer med disse uttalelsene representerer ikke verdiene til denne fantastiske klubben, og det er godt å se at det store flertallet av fans også fordømmer dette.

– United har nulltoleranse til enhver form for rasisme og diskriminering, og har i lang tid jobbet mot dette, blant annet via vårt #AllRedAllEqual-intiativ.

– Vi kommer til å jobbe for å identifisere de få som var involvert, og vil så reagere på hardest mulig måte. Vi vil også oppmuntre sosiale medier-selskaper om å reagere i disse sakene.

Spillerne kom også på banen.

– Manchester United er familie. Paul Pogba er en stor del av den familien. Angriper du ham, angriper du oss alle, skrev Marcus Rashford på Twitter tirsdag.

Kick It Out-organisasjonen kom også på banen.

Harry Maguire brukte også muligheten til å si sitt.