Uenig i kritikken: – En slags lettelse

Ole Gunnar Solskjær deler ikke kritikernes syn på situasjonen i Manchester United etter sommerens overgangsvindu og utelukker heller ikke flere salg i løpet av måneden.

Det ble med tre signeringer i nordmannens første overgangsvindu som United-manager.

Ikke nok, mener kritikerne.

– De har gjort tre solide signeringer, men til tross for at de er den klubben som har brukt mest penger i sommer mangler de fortsatt to spillere, skriver United-journalist Paul Hirst i The Times.

– Hvordan ser United-midtbanen ut dersom Paul Pogba er skadet? spør James Ducker i Telegraph.

Daily Mail gir United 6/10 i sin vurdering.

Spillere som Paulo Dybala, Christian Eriksen og Mario Mandzukic var koblet til United i sommer, men ingen av forhandlingene endte med overgang.

LES OGSÅ:

– En slags lettelse

Det tar Solskjær med knusende ro.

– Når overgangsvinduet stenger er det en slags lettelse. Nå vet vi hva vi har å jobbe med framover. Jeg er fornøyd med de tre spillerne vi har signert, sa Solskjær, som fikk flere spørsmål om den negative omtalen rundt klubben på sin pressekonferanse fredag.

– Det er ikke en negativitet vi kjenner på internt i klubben, og det er det heller ikke hos fansen jeg har møtt. Det vil alltid være supportere som ønsker at vi skal signere spillere, men vi tror på de spillerne vi har.

KLAR: Ole Gunnar Solskjær har vært optimistisk på lagets vegne i hele sommer.

Avis: – Solskjær får tid

Ifølge Evening Standard har Solskjær fått forsikringer om at ledelsen ser på nordmannen som en langsiktig løsning på klubbens utfordringer.

Ed Woodward og Glazer-familien deler Solskjærs visjon om å bygge et lag med unge, sultne, britiske spillere, samtidig som de skal være innforstått med at det ikke nødvendigvis bringer umiddelbar suksess i 2019/20-sesongen.

Det skal være en erkjennelse av laget har mangler, men fremfor å ty til panikkjøp mot slutten av vinduet ønsket Solskjær å finne løsningene internt ved å gi talenter som Scott McTominay og Mason Greenwood tillit.

– Jeg har sagt tidligere at dette ikke skal være en «quick-fix». Det er en langsiktig oppbygging, og det handler om å få inn de riktige spillerne og personene. Det er ikke sånn at det endrer seg på tre dager når du ikke har fått dem du ville ha eller de svarene du ønsket deg, sier Solskjær, som fikk spørsmål om det er penger tilgjengelig til nye spillere.

– Det er penger tilgjengelig når de riktige spillerne er tilgjengelig, svarte nordmannen.

FORSVINNER: Marcos Rojo (midten) og Matteo Darmian (t.h.) kan ifølge rapportene bli solgt utenlands. Jesse Lingard (t.v.) er nok trygg.

Åpner for flere salg

Bortsett fra Ander Herrera (PSG) og Antonio Valencia (Liga de Quito) som forsvant gratis, er Romelu Lukaku (Inter) Uniteds eneste salg – så langt.

Overgangsvinduene i andre europeiske ligaer er imidlertid fortsatt åpne, noe som betyr at United fortsatt kan selge sine spillere. Matteo Darmian og Marcos Rojo skal være blant dem som kan forsvinne.

Solskjær utelukker ikke flere salg i løpet av måneden.

– Det kan skje. Men det handler ikke om hvem vi ikke vil ha her, det handler om hvem vi ønsker å ha her. Mot Chelsea vil dere få se hvilke spillere som vil være her i fremtiden.

LES OGSÅ: