– Riktig for Lukaku å forlate klubben nå

Ole Gunnar Solskjær har ingen problemer med Romelu Lukaku og er ikke bekymret over at lagets toppscorer ikke ble erstattet.

Morgenen etter «Deadline Day» møtte nordmannen mediene til sesongens første pressekonferanse i forbindelse med søndagens serieåpning mot Chelsea.

Der fikk United-manageren umiddelbart spørsmål om salget av Romelu Lukaku til Inter.

– Det var riktig for Lukaku å forlate klubben nå. Jeg synes vi gjorde en god avtale (med Inter), og han er fornøyd, sa Solskjær.

– «Rom» var skadet en stund i oppkjøringen, så jeg håper bare at han får en god start i Inter.

Lukaku spilte ikke en eneste kamp i oppkjøringen på grunn av en skade og skal ha forsøkt å presse gjennom en overgang mot slutten av vinduet. Plutselig dukket det opp bilder av 26-åringen på Anderlecht-trening, og ifølge rapportene skal Solskjær ha gitt spissen en skikkelig skyllebøtte etter at han på sosiale medier publiserte resultater fra en av lagets løpetester.

På pressekonferansen sa imidlertid Solskjær at det ikke var ondt blod mellom de to.

– Jeg har alltid hatt et godt forhold med «Rom». Vi har vært ærlige med hverandre hele veien, og jeg har ingen problemer med ham i det hele tatt.

LES OGSÅ: Derfor ville ikke Solskjær ty til panikkjøp

KLAR FOR INTER: Romelu Lukaku blir nummer 9 også i Inter.

Tror på Rashford og Martial

Uten Lukaku er det Marcus Rashford og Anthony Martial som får oppgaven med å score målene for Manchester United denne sesongen.

Enkelte kritikere har gjort et poeng av at United mister toppscoreren sin. Realiteten er imidlertid at verken Rashford (13 mål) eller Martial (12 mål) var spesielt langt bak Lukaku (15 mål) forrige sesong.

– Lukaku har en god statistikk og er en av de beste nierne i verden når du vil spille med den type spiss – han er en «targetman». Men for min del er jeg sikker på at vi får mål av Rashford og Martial denne sesongen, i tillegg til at Daniel James og Jesse Lingard også vil bidra. Men, ja, vi har et annet oppsett for angrepet vårt denne sesongen.

Solskjær trakk også fram 17 år gamle Mason Greenwood, et poeng Andy Mitten er inne på i sin siste spalte.

– Greenwoods vei ville vært lenger hvis vi hadde enda en spiss. Mason kommer til å spille en del, og når han får sjansen kommer han til å score mål.

Et annet alternativ, som ikke har vært i aksjon i sommer, er Alexis Sánchez. Chileneren returnerte skadet fra Copa America, men spilte nylig en treningskamp bak lukkede dører.

– Alexis har trent godt, men han er 4-5 uker bak de andre. Jeg tror han ser på dette som en mulighet for å markere seg. Jeg forventer at han blir værende, og jeg tror han kan score noen mål, sa Solskjær.

MITTEN: (+) – Følte at Greenwood-ros var et stikk til ham

TALENT: Mason Greenwood har fått mye ros av Ole Gunnar Solskjær i sommer. Her setter han et straffespark mot Milan.

Møter Lampard

Søndag sparkes Premier League-sesongen i gang på Old Trafford når Frank Lampard debuterer som Chelsea-manager mot sin tidligere motspiller.

– Jeg er bare glad han ikke spiller, for han ville nok scoret! Men det er ikke så annerledes enn å møte alle de andre. Vi er ikke spillere lenger, vi er managere, sa Solskjær om Lampard.

Forrige gang lagene møttes i serieåpningen var det også en manager på sidelinjen som ledet Chelsea for første gang. I 2004 gikk José Mourinho seirende ut av duellen mot Sir Alex Ferguson takket være en scoring av Eidur Gudjohnsen på Stamford Bridge.

På pressekonferansen gjentok for øvrig Solskjær at Pogba er «absolutt fantastisk» på trening og i kamp. Han sa også at VAR vil kunne gjøre ligaen mer rettferdig.

Avspark mot Chelsea på søndag er klokken 17.30 skandinavisk tid.