– Solskjær ville unngå panikkjøp

Ole Gunnar Solskjær har blitt lovet mer tid av United-ledelsen enn Louis van Gaal og José Mourinho fikk. Samtidig fortsetter klubben sin jakt på en teknisk direktør.

Dagen derpå skriver James Robson, som tidligere var tett på United i Manchester Evening News, om sommerens overgangsvindu og årsakene til at det ikke ble mer enn tre signeringer i Solskjærs første sommer som United-manager.

Bruno Fernandes, Paulo Dybala og Christian Eriksen var alle sterkt koblet til United, men ingen av storfiskene ble dratt i land.

Ifølge Robson har Solskjær fått forsikringer om at ledelsen ser på nordmannen som en langsiktig løsning på klubbens utfordringer.

Ed Woodward og Glazer-familien deler Solskjærs visjon om å bygge et lag med unge, sultne, britiske spillere, samtidig som de skal være innforstått med at det ikke nødvendigvis bringer umiddelbar suksess i 2019/20-sesongen.

Det skal være en erkjennelse av laget har mangler, men fremfor å ty til panikkjøp mot slutten av vinduet ønsket Solskjær å finne løsningene internt ved å gi talenter som Scott McTominay og Mason Greenwood tillit.

Håpet er at sportslig progresjon vil gi Solskjær tid og arbeidsro til å bygge et lag over flere overgangsvinduer, skriver Robson i Evening Standard.

Verken Dybala eller Eriksen viste særlig interesse for å komme til United, og at klubben trakk seg forhandlingene viser at de ikke vil kjøpe spillere som ikke er villig til å dedikere seg 100 prosent til Solskjær, konkluderes det i artikkelen.

Manchester United skal fortsatt ha et håp om å kvitte seg med Matteo Darmian og Marcos Rojo. I flere europeiske ligaer er overgangsvinduet fortsatt åpent. I Spania skriver Marca at Real Madrid nå har gitt opp Paul Pogba, ettersom United ikke har mulighet til å hente inn en erstatter.

Samtidig melder BBC at klubben nå plukker opp letingen etter en teknisk direktør.

Tidligere har det kommet rapporter om at stillingen ville være besatt før sesongstart og i alle fall før utgangen av 2019.

Artikkelen til BBC bærer imidlertid ikke preg av at United har kommet lenger i prosessen. Klubben skal være i dialog med Darren Fletcher og Rio Ferdinand, uten at det har blitt holdt noen konkrete møter med noen kandidater i sommer.

Som tidligere rapportert skriver BBC at en teknisk direktør ikke vil få ansvaret for klubbens forhandlinger på overgangsmarkedet.

SE VÅR «AVSPARK»-SENDING: