Mainoo scoret to i målrik U21-kamp

Seks scoringer, Radek Vitek på godt og vondt, to mål fra midtbanetalent og en rekke store sjanser.

Det endte 3-3 på Leigh Sports Village for U21-laget mot Brighton, og dermed står Mark Dempseys lag fortsatt uten en ligaseier etter åtte kamper.

Her hadde United kanskje fortjent seieren, men det defensive var nok en gang ikke godt nok.

Kobbie Mainoo scoret Uniteds to første mål, mens Björn Hardley utlignet mot slutten. Se scoringene i liveoppdateringene nederst i saken.

LES OGSÅ: U18-laget tapte mot Newcastle

Manchester United U21 v Brighton & Hove Albion U21: Premier League 2
STANGET INN KAMPENS SISTE MÅL: Björn Hardley.

Vitek reddet United, før Mainoo scoret kampens første mål

U21-lagets forsvar har slitt tungt denne sesongen, og allerede i kampens andre minutt fikk Brighton en enorm dobbeltsjanse som burde gitt dem en 1-0-ledelse.

Først fikk de en skuddmulighet hvor United-keeper Vitek reagerte lynraskt og fikk slått ballen unna. På returen så det ut til at Brighton-angriperen hadde god tid til å sette ballen i det tomme målet, men plutselig kom Vitek tilbake og reddet igjen.

Det var heller United som tok ledelsen, rett i etterkant av en dobbeltsjanse til Isak Hansen-Aarøen som førte til at United fikk hjørnespark.

Shoretire slo hjørnesparket inn fremfor mål, og ballen ble stusset videre til Kobbie Mainoo som satte ballen i mål med en teknisk utfordrende volley.

Manchester United U21 v Brighton & Hove Albion U21: Premier League 2
1-0: Kobbie Mainoo sender ballen i mål.

Brighton responderte

Ved flere anledninger kunne en se godt angrepsspill fra Brighton, og United-forsvaret slet med å henge helt med i noen av situasjonene.

Etter en halvtime kom utligningen, noen minutter etter at de hadde fått et mål annullert. Etter et lavt innlegg fra venstre (hvor Marc Jurado nok var noe feilplassert slik at de fikk altfor god tid), så fikk Todd Miller en skuddmulighet, og han overlistet Vitek.

Charlie Savage og Charlie McNeill hadde store sjanser i det påfølgende minuttene, men United klarte ikke å slå tilbake med en scoring.

Dermed stod det stod 1-1 til pause.

Ny Vitek-kanonredning – men så kom enda et baklengsmål

Radek Vitek startet førsteomgangen med noen glimrende redninger, og etter at United var farlig frempå i starten av andre omgang, så fikk Vitek en ny sjanse til å skinne.

Brighton slo inn fra venstre, og en Brighton-spiller fikk muligheten fra kort distanse, men Vitek slo til med en redning Schmeichel ville vært svært stolt av.

Dessverre så scoret Brighton fra det påfølgende hjørnesparket, og United lå under igjen.

vitek110522
SLO TIL MED FLERE IMPONERENDE REDNINGER: Men senere kom det en stygg feilvurdering også fra Radek Vitek.

Mainoo igjen – og så tabbet Vitek seg ut

United slo tilbake noen minutter senere, og igjen var det Kobbie Mainoo som var på riktig sted til riktig tid på et hjørnespark, og den unge midtbanespilleren satte ballen i mål.

Det var ingen tvil om at United dominerte i andreomgangen, og det ble skapt en del brukbare sjanser, men så ble en av dagens profiler plutselig litt overmodig.

Brighton kom på en kontring, og Radek Vitek trodde at han kunne rekke ballen ved å rykke ut for å få den unna – men han tok feil.

Plutselig var Vitek utmanøvrert nesten ute på midtbanen, mens Brighton kunne sette ballen i et tomt mål. En katastrofal bom av Vitek – men Mark Dempsey og United-trenerteamet må også spørre seg selv om hvorfor Vitek tok det valget, for det ville uansett blitt en stor Brighton-sjanse rett i etterkant av et United-hjørnespark, og det skal jo tross alt ikke skje.

Manchester United U21 v Brighton & Hove Albion U21: Premier League 2
NEPPE FORNØYDE MED DET DEFENSIVE: Mark Dempsey (til høyre) sammen med assistent Colin Little.

Utligning på slutten

United styrte det meste i andreomgangen, og i det 82. minutt fikk United fortjent nok utligningen.

Shola Shoretire slo inn i boksen fra høyre, og det følsomme innlegget ble stanget i mål av Björn Hardley, som hadde tatt turen frem fra sin venstrebackposisjon.

United kunne fort fått et vinnermål mot slutten, men hadde marginene mot seg, og det endte 3-3.

United er fortsatt over streken i Premier League 2, takket være fem uavgjortkamper, men United står altså fortsatt uten seier etter åtte kamper av denne U21-sesongen. Heldigvis har det i det minste gått bedre i EFL Trophy, der United har vunnet begge kampene mot seniormotstand.

U21: Manchester United 3–3 (1-1) Brighton

Leigh Sports Village
Premier League 2

Mål: 1-0 Kobbie Mainoo (21.), 1-1  Todd Miller (30.), 1-2 Antef Tsoungui (51.), 2-2 Kobbie Mainoo (54.), 2-3 Evan Ferguson (67.), 3-3 Björn Hardley (82.).

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado, Rhys Bennett, Tyler Fredricson, Björn Hardley – Toby Collyer (Tom Huddlestone, 73.), Charlie Savage (C), Kobbie Mainoo – Isak Hansen-Aarøen, Charlie McNeill (Sam Mather, 46.), Shola Shoretire.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Sam Murray.

LIVE:

1: Kampen på Leigh Sports Village er i gang.

2: Et aldri så lite mirakel at det fortsatt står 0-0. United-forsvaret henger ikke sammen, og Brighton får to enorme muligheter, men Radek Vitek slår til med noen fantastiske redninger.

3: OK United-angrep, og Charlie Savage får avsluttet etter et McNeill-innlegg til Mainoo, men en vanskelig avslutning å få til, og skuddforsøket blir helt ufarlig.

7: Charlie McNeill vinner ballen høyt, men blir veldig alene der fremme (siden sjansen kom litt uventet), og han klarer ikke å komme seg til skudd.

8: Brighton går i angrep, og får løsnet et skudd, men Fredricson blokkerer. Det påfølgende hjørnesparket klareres av United.

13: Isak Hansen-Aarøen finner Charlie Savage på skuddhold, men skuddet er ikke godt nok til å stresse noen av gjestene.

19: Enorm sjanse! Charlie McNeill slår inn fra venstre, men Shoretire header rett på keeper fra svært kort distanse! Der burde United vært i ledelsen.

20: Store sjanser for Isak Hansen-Aarøen! Først får han muligheten alene med keeper, men keeper redder. Får en ny sjanse som ender med blokkering og hjørnespark.

21: MÅL! Kobbie Mainoo scorer fra det påfølgende hjørnesparket. Hjørnesparket fra Shoretire stusses videre (ser ut til at det var fra en Brighton-spiller) til Mainoo, som skyter den i mål med et slags volleyskudd.

26: Lurt cornertrekk fra Brighton ender opp med at de setter ballen i mål, men assistentdommeren vinker for offside.

30: MÅL. Brighton får altfor mye tid til å slå inn fra venstre, og Miller setter ballen i mål for bortelaget.

31: Savage skyter i stolpen fra 20 meter!

36: Stor United-sjanse igjen! Charlie McNeill får ballen inne fremfor mål fra Mainoo (som ble spilt frem av Isak Hansen-Aarøen på flott vis på høyresiden), men McNeill sender ballen langt opp på tribunen. Er tydelig frustrert med seg selv etter den bommen.

45: Målscorer Todd Miller med et helt unødvendig spark mot Rhys Bennett, men slipper unna det gule kortet.

45+2: Savage slår inn bakrom fra dypet, og der kommer høyreback Marc Jurado som faktisk klarer å løsne et skudd i duell med en Brighton-spiller der, men skuddet går utenfor.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Sam Mather har kommet inn for Charlie McNeill. Vi får håpe McNeill ikke har pådratt seg en skade siden det potensielt kan være muligheter for førstelaget også i løpet av oktober, med hjemmekampene mot Omonia og Sheriff.

49: Mather kommer seg til skudd, men det blokkeres.

50: Savage skyter, og skuddet skifter retning, men keeper redder.

50: Wow! Glimrende reaksjonsredning av Radek Vitek! Heading fra kort distanse, og Vitek får slått ballen unna.

51: MÅL. United får aldri klarert hjørnesparket skikkelig, og det ender med at Brightons Tsoungui får sendt ballen i mål. Litt slurvete av United, blant annet fra Shoretire, i forkant der.

54: MÅL! Kobbie Mainoo igjen! Nok en gang fra et Shoretire-hjørnespark! Lurer på om Collyer fikk en berøring der, og Mainoo står på riktig sted, og sender ballen forbi noen Brighton-forsvarere og inn i nettet!

57: United farlige på to nye hjørnespark nå. Fint å se United true litt på dødball her!

61: Godt United-angrep, og godt skuddforsøk fra Shoretire, men ballen går like utenfor mål.

62: Langskudd fra Savage, og ballen skaper litt trøbbel for Brighton-keeperen, men ikke nok til at det ble virkelig farlig.

67: MÅL. United har vært klart best i denne omgangen, og Vitek har imponert, men i et øyeblikks galskap er Vitek plutselig nesten ute på midtbanen når Brighton kontrer, og Evan Ferguson får ballen forbi Vitek og kan sende ballen inn i et åpent mål. Enorm Vitek-tabbe.

73: BYTTE: Tom Huddlestone (som slo den avgjørende pasningen i EFL Trophy-kampen mot Barrow i midtuka) kommer inn for Toby Collyer.

82: MÅL! Björn Hardley header i mål! Hardley har ikke hatt noen stor kamp, og Shoretire har vært ganske svak i andreomgangen, men her slo duoen til! Shoretire med herlig innlegg fra høyre, og Hardley header ballen kontant i mål.

88: Gult kort på Charlie Savage etter å ha stoppet en Brighton-kontring etter å ha mistet ballen.

90: Savage får noen skudd blokkert etter godt forarbeid av Kobbie Mainoo.

90+1: Det er lagt til fire minutter.

90+2: Jurado går innover og skyter med venstre, men keeper får slått ballen unna.

90+3: To småfarlige hjørnespark fra United, og den siste ender med et Tom Huddlestone-skudd som blir til et tredje hjørnespark.

90+3: Bennett header utenfor fra det tredje hjørnesparket.

SLUTT.