Hoogewerf og United med suveren seier

Vi fulgte kampen direkte.

Lørdag var det duket for kamp mellom United U18-lag, ledet av Neil Ryan, og Newcastle. Begge lag har hatt gode kamper tidligere, og Newcastle kom med stor selvtillit etter en 5-0 seier i sin forrige kamp.

På hjemmebane gikk det imidlertid Uniteds vei, og de var soleklart best i en suveren 4-1 seier.

– Det blir en tøff kamp. Newcastle vant 5-0 i sin siste kamp, så selvtilliten deres mangler det ikke noe på, men vi har en sterk tropp og gleder oss til å kunne spille en god kamp på hjemmebane, fortalte Neil Ryan til MUTV i forkant av kampen.

– Vi har mange gode spillere som leverer godt på trening, så de gir meg litt hodepine når det kommer til valg av start-ellever. Noen er det vanskelig å ta ut, men jeg ønsker å gi alle en rettferdig sjanse til å kunne vise hva de kan.

Jevnt, men United var best

De første 30 minuttene viste et jevnt kampbilde, hvor både United og Newcastle kom til sjanser. Norske Isak Hansen-Aarøen kombinerte flere ganger fint med sine lagkamerater, uten at det ble så mye annet enn hjørnespark, eller utspark fra Newcastles målvakt.

Det ble noe annet, derimot, etter 36 minutter. United rullet opp samtlige spillere, og etter et flott samspill av Hansen-Aarøen og Logan Pye, kunne nederlandske Dillon Hoogewerf sette ballen i mål. De rødkledde var suverent best resten av omgangen, og kunne gå til pause med en god følelse.

VIKTIG: Isak Hansen-Aarøen var en viktig brikke i U18-lagets seier over Newcastle.

Etter pausen satte imidlertid Newcastle inn et ekstra gir, og ved De Bolle, utlignet bortelaget etter 52 spilte minutter. Fire minutter og ett bytte senere, derimot, svarte United, igjen undertegnet Hoogewerf.

Fra dette punktet var det ingen tvil om hvem som var desidert best.

United fortsatte å jage, og det ble blant annet et stolpetreff, før Hoogewerf satte sitt tredje mål for kvelden etter 64 minutter. Til tross for at fortsatt var over 20 minutter igjen, var det et resignert Newcastle-lag som satte igang spillet etter 3-1 scoringen, og de slet med å holde igjen de rødkledde, som kom til flere sjanser før kampen var ferdig.

HAT-TRICK HELT: Unge Dillon Hoogewerf leverte en sterk kamp mot Newcastle, og kunne notere seg for tre scoringer.

Fire minutter før ordinær slutt kunne også Charlie Savage notere seg på scoringslista. Det ble et par sjanser til Newcastle på overtid, men dog ingen ny scoring, og United-spillerne kunne dra hjem med tre poeng i sekken etter en suveren seier.

United U18 4-1 (1-0) Newcastle U18

U18 Premier League
Carrington

1-0 Hoogewerf (37), 1-1 De Bolle (50), 2-1 Hoogewerf (53), 3-1 Hoogewerf (64), 4-1 Savage (86)

United: Johan Guadagno – Marc Jurado, Rhys Bennett, Björn Hardley, Logan Pye – Zidane Iqbal (Charlie Wellens, 59), Charlie Savage – Dillon Hoogewerf, Isak H. Aarøen, Alejandro Garnacho (Noel Emeran, 51) – Charlie McNeill (Martin Svidersky, 59).
Uben.innb.: Radek Vitek, Iestyn Hughes.

Livedekning:

1: Kampen er i gang, avspark United.

4: Isak Hansen-Aarøen og Charlie McNeill kombinerer fint på Newcastles banehalvdel.

6: Harrison (Newcastle) skyter, men ballen går utenfor mål.

9: Hansen-Aarøen får ballen fra Pye, og skyter, men ballen går utenfor mål.

13: Stephenson (Newcastle) krangler seg til et skudd innefor Uniteds 16-meter, og ballen går ut til hjørnespark.

17: Thomson (Newcastle) gir bort frispark etter en takling på Iqbal. Begge spillerne mottar behandling på banen.

21: Igjen kombinerer McNeill og Hansen-Aarøen fint, men det ender med utspark for Newcastles keeper.

32: Det har vært jevnt lenge, med angrep begge veier, før Newcastle vinner et hjørnespark.

33: United kontrer, og det er nære for McNeill, som går i bakken innenfor Newcastles 16-meter. Det blir ropt om straffe, men dommer lar kampen gå videre.

36: MÅL: Dillon Hoogewerf. Lekkert spill av United, som ruller opp. Hansen-Aarøen legger ut til Pye, som legger ballen langs bakken inn i 16-meteren. Der står Hoogewerf alene, og får sette ballen uforstyrra i mål. 1-0 til United!

41: Kaos i Newcastles 16-meter! United har virkelig fått et ekstra gir etter Hoogewerfs scoring, og nå kommer både han og Hansen-Aarøen til skudd, før Newcastle klarerer.

42: Hoogewerf prøver sjansen igjen, med et skudd utenfor 16-meteren, men ballen går utenfor mål.

PAUSE.

45: Andre omgang starter.

52: MÅL: De Bolle (Newcastle). Newcastle vinner ballen midt på Uniteds banehalvdel, og De Bolle gjør jobben på egenhånd når han enkelt setter ballen bak Guadagno.

54: Bytte, United: Emeran kommer inn for Garnacho.

56: MÅL: Dillon Hoogewerf. Newcastle kløner med klareringene sine, og ballen lander i beina til Hoogewerf. Han drar seg enkelt forbi en Newcastle-forsvarer, før han setter sitt andre mål for dagen. 2-1 til United!

59: Newcastle har kommet til flere innlegg, men Uniteds stoppere gjør en god jobb med å sørge for at det ikke blir noe mer.

60: United kontrer, men McNeill blir blåst av for offside.

61: Bytte, United: McNeill og Iqbal går av til fordel for Wellens og Svidersky.

63: Stolpetreff for United! Emeran tar med seg ballen på venstrekanten, og fyrer av et skudd når han ser at Newcastles målvakt er langt ifra der han skal være. Ballen treffer innsiden av stolpen, og tilbake i spill.

64: MÅL: Dillon Hoogewerf. Og der satt hat-tricket! Newcastle gjør ingen god jobb med klareringen etter Emerans stolpetreff, og igjen står Hoogewerf alene med keeper. 3-1 til United!

68: Dobbel-sjanse for United! Emeran danser seg forbi to Newcastle-spillere, før han legger ballen inn til Jurado. Han bommer imidlertid på ballen, som klareres ut til Hoogewerf, som setter ballen utenfor mål.

80: Newcastle gir bort frispark på Uniteds banehalvdel.

86: MÅL: Charlie Savage. Emeran kommer seg fri på høyresiden, og legger inn til Savage, som på lekkert vis setter ballen i mål. 4-1 til United!

KAMPSLUTT: United 4-1 Newcastle