Tror Maguire kan bli en ny Ferdinand

Gerard Pique er ikke den første og neppe den siste som sammenligner Harry Maguire med Rio Ferdinand.

Allerede dagen etter debuten mot Chelsea skrev britiske medier at 26-åringen var midtstopperen Manchester United har manglet i så mange år og trakk umiddelbart paralleller til Ferdinand.

Samtidig var Maguire en av spillerne som måtte tåle kritikk etter 1-2-tapet for Crystal Palace, men Pique mener han har sett nok til å trekke følgende konklusjon:

– Det skjedde med Virgil van Dijk (i Liverpool) og ti år før det med Rio Ferdinand, sier den tidligere United-stopperen til Daily Express.

– Gode forsvarsspillere er en kulturell investering, og Harry Maguire er en strålende forsvarsspiller. 

– De siste årene har Manchester United måttet kjempe for å kvalifisere seg til Champions League, men de er nødt til å forsøke å vinne Premier League. Jeg håper denne signeringen kan hjelpe dem tilbake til toppen.

SOLID: Harry Maguire har fått mye ros etter overgangen fra Leicester.

Spanjolen tror Ole Gunnar Solskjær er rett mann til oppgaven.

– Jeg møtte ham i Champions League-oppgjøret forrige sesong, og han virker som en veldig flott fyr. Han gjør en veldig god jobb i Manchester United. Jeg er spent på hva sesongen bringer for ham.

Pique er for øyeblikket inne i sin tolvte sesong i Barcelona, men har flere ganger sagt at han fortsatt har et spesielt forhold til United.