Tre poeng, fire mål, den perfekte starten

Dette ble en ganske så god søndag.

Manchester United 4-0 Chelsea

Det var stor spenning før ligaåpningen.

Skulle positiviteten til manager Ole Gunnar Solskjær vise seg også i kamp eller skulle Chelsea ødelegge for nordmannen?

Vel, etter 90 minutter på Old Trafford var det et fullsatt Old Trafford som sang av full hals etter en stor United-dag.

Man må tilbake til 2011 sist gang United vant like stort mot et annet såkalt topp 6-lag.

Ga svar

Ole Gunnar Solskjær sa før kampen at laguttaket ville vise hvem som var med i planene videre. Da lagoppstillingen kom ble det så klart at Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo, Matteo Darmian, Diogo Dalot og Fred ikke var med i 18-mannstroppen – i tillegg til unge Tahith Chong og Mason Greenwood.

At Axel Tuanzebe var inne i stedet for Jones, Smalling og Rojo var et sterkt signal. I tillegg er det altså tydelig at Fred har en klar vei å gå før han er aktuell.

Treg start

De første 15 minuttene virket det også som om United hadde en vei å gå på å være klare på Old Trafford.

Chelsea tok tak i ballen, og bare fire minutter ut i kampen sendte Tammy Abraham av gårde et knallskudd fra 16 meter som smalt i stolpen og ut.

United slapp med skrekken.

En stygg Chelsea-feil inne i egen 16-meter ga Anthony Martial en sjanse etter bare sju minutter, men avslutningen mot bortre hjørne ble for svak – i en posisjon han har scoret mange mål fra før.

Bare tre minutter senere sendte Cesar Azpilicueta et farlig innlegg gjennom hele feltet, men heldigvis uten at noen Chelsea-spillere fikk tået den i mål.

Det første kvarteret så kampen egentlig mer ut som det vi hadde forventet om den ble spilt på Stamford Bridge i London.

Rashfords første

Så, litt ut av intet, gikk det plutselig Uniteds vei.

United vant ballen høyt, Andreas Pereira ble tatt inne på Chelseas halvdel, men dommeren lot fordelen gå i Uniteds favør, Marcus Rashford avanserte inn i feltet med ballen og ble klart tatt av Kurt Zouma.

Straffe – og den satte Rashford nesten på samme sted som han satte den avgjørende straffen mot Paris St. Germain forrige sesong.

KONSENTRERT: Men ballen er på vei akkurat dit den skal, Marcus.
STRÅLENDE STRAFFE: Rashford var like sikker fra 11-meteren som han var mot PSG i mars.

Det så ut til å roe United-nervene. Plutselig var det hjemmelaget som hadde initiativet, men de store sjansene uteble. Det ble med et par ufarlige skudd, og det siste kvarteret var det Chelsea som igjen ble farligst.

Først bommet Scott McTominay med en klarering midt på egen halvdel, men Mason Mount valgte feil da Chelsea hadde en stor mulighet. Seks minutter før pause leverte Anthony Martial en stygg pasningsfeil sentralt i banen, som endte med at Ross Barkley fikk en stor sjanse med et knallhardt skudd som heldigvis gikk rett på David de Gea.

Minuttet etter ble det litt rot på siden til en god Aaron Wan-Bissaka, Emerson fikk plass og rom, men fra kort hold dunket han ballen i krysstverrliggeren og ut.

United slapp med skrekken, og kunne gå til pause med en noe heldig ledelse.

Samtidig kan man tenke til april, da United var klart bedre enn Chelsea, spesielt før pause, på Old Trafford i den viktige kampen om en Champions League-plass, men en grusom De Gea-tabbe sørget for 1-1 like før hvilen. Da var Chelsea heldige, så sånn sett så jevner sånt seg kanskje ut etter hvert.

Det var imidlertid mye å innvende på 1. omgangen. Sistepasningen offensivt traff sjelden rett mann, vi slet i perioder på den sentrale midtbanen og presspillet fungerte bare glimtvis.

Knusende god 2. omgang

Det lå i kortene at United måtte heve seg etter pause for å kunne holde på ledelsen.

Og det gjorde de.

Det vil si, Chelsea hadde fortsatt en del ball, men United forsvarte seg bedre og tok i perioder også av presset på en atskillig bedre måte.

Lenge var det bare et Emerson-skudd fra langt hold etter 11 minutter som De Gea slo ut, som var London-lagets eneste sjanse.

United skapte heller ikke sjanse på sjanse, men da de først angrep så var det gift i det de gjorde.

Først gikk Jesse Lingard på et nydelig raid, bare for å bli klippet rett ned av Jorginho, noe som ga et soleklart gult kort.

To kjappe

Midtveis i omgangen kjørte Rashford så en overgang, men pasningen til Lingard ble for lang. Lingard plukket imidlertid opp ballen, la tilbake til Pereira – og brassebelgieren la perfekt inn foran mål. Der kom Anthony Martial seg foran Azpilicueta, og 2-0 var et faktum.

BEGGE TO I GANG: De har det største ansvaret for å score Uniteds mål, og satte tre mot Chelsea.

Kun to minutter etter var det duket for ren og skjær kvalitet.

Først fra Paul Pogba med en glimrende bakromspasning mot Rashford. Så fra Rashford som timet sitt løp perfekt og var nådeløs klinisk alene med Kepa. Dermed 3-0 og game over allerede etter 67 minutter.

Og enda viktigere: Begge Uniteds spisser var i gang, Rashford med to og Martial med ett.

Det var imidlertid ikke slutt.

Debutant satte punktum

Debutant nummer tre, Daniel James, kom innpå 16 minutter før full tid, og sju minutter før slutt tok United enda en overgang for alt det var verdt. Paul Pogba ble løpt opp, men slapp ballen lekent til James som satte ballen i lengste hjørnet etter at han først så ut til å ha feilbedømt skuddsjansen, men scoret på andre forsøk.

FULLFØRTE: Fansen er begeistret etter Daniel James-målet.

Til slutt kunne også innbytter Mason Greenwood ha scoret, men det hadde kanskje vært for mye av det gode og forsøket hans ble blokkert.

Man må tilbake til mars sist United scoret tre mål og til 2018 for sist gang United scoret fire.

Man må tilbake til februar sist United holdt nullen, dermed var den også ekstra gledelig.

Aaron Wan-Bissaka var god, Harry Maguire gjorde heller ingen feil i sin debut og selv om det var en del som ikke var like bra, spesielt før pause, så betydde det mindre da United var så farlige da de først fikk sjansen fremover på banen.

Og forresten – seieren betyr også at United er foran Liverpool på tabellen…