– Trenger ikke bekymre dere for Pogba

BARCELONA: Etter nok et forsøk fra spanske medier på å skape overskrifter rundt Paul Pogbas fremtid er meldingen fra United-manager Ole Gunnar Solskjær krystallklar.

– Paul har vært strålende siden jeg kom inn, forklarte Solskjær på ettermiddagens pressekonferanse foran united.no og andre internasjonale medier.

– Jeg har ingen tvil om at han vil spille for Manchester United og at han kommer til å levere som han har gjort.

LES OGSÅ:

TIL MADRID? Paul Pogba har vært koblet til Real Madrid etter at Zinedine Zidane returnerte som klubbens trener.

Madrid-flørten som ikke forsvinner

Etter at Paul Pogba uttalte seg i positive ordelag om Zinedine Zidane og Real Madrid har media, særlig den spanske delegasjonen, nektet å slippe tak i det mange oppfatter som en Real Madrid-flørt av Uniteds franske midtbanestjerne.

Solskjær har imidlertid gjort det klart at han ønsker å bygge laget rundt Pogba, og ingenting ser ut til å ha endret nordmannens oppfatning.

I stedet vil Solskjær ha 100 prosent fokus på tirsdagens enorme utfordring, og selv om det blir en steintøff oppgave for United, er Solskjær overbevist om at United kan ta med seg den positive opplevelsen fra åttedelsfinalen mot PSG i Paris.

– Minnene fra Paris vil hjelpe spillerne og oss som lag til å ha troen på at vi kan klare det. Barcelona på Camp Nou er en vanskelig oppgave, men det er ikke så lenge siden kampen i Paris, og utgangspunktet er ett mål bedre, forklarte Solskjær.

TRENTE PÅ CAMP NOU: Ole Gunnar Solskjær var mandag kveld tilbake der han avgjorde finalen i 1999.

Hvem blir jokeren?

Ole Gunnar Solskjær brukte helgens kamp mot West Ham til å rotere på laget, men det spørs om han ble veldig mye klokere av den svake kampen.

Verken Marcos Rojo, Anthony Martial, Juan Mata eller Jesse Lingard kan sies å ha spilt seg inn på laget med sine prestasjoner mot London-laget, men det er likevel ikke usannsynlig at enten Lingard eller Martial blir å finne i startelleveren ettersom hurtighet kan bli nøkkelen for United i angrep.

Én positiv ting for Solskjær å ta med seg inn til oppgjøret er imidlertid at både Nemanja Matic og Alexis Sánchez er tilbake fra sine skader og klare til dyst om det trengs.

United.no var Camp Nou og fulgte Solskjærs pressekonferanse og den åpne treningen:

Endringer i forsvar

Solskjær blir imidlertid tvunget til å gjøre endringer i forsvaret ettersom et av de sikreste kortene i den bakre fireren, Luke Shaw, må stå over med gule kort.

Det kan bety Ashley Young går inn på venstrebacken i stedet for på den vante høyre, mens Diogo Dalot tar plass på høyreback.

Det er også en mulighet for at Solskjær velger å bruke tre stoppere ved å sette inn Phil Jones i tillegg til Chris Smalling og Victor Lindelöf som etter alle solemerker starter.

Mulighetene er mange, men de åpenbare løsningene heller få.

PÅ MED SKOENE: Ole Gunnar Solskjær er ikke redd for å fyre av et skudd eller to selv på United-trening. Her fra lagets økt på Camp Nou mandag kveld.

Barcelona hadde 66 prosent ballbesittelse på Old Trafford, et tall som trolig vil bli enda større tirsdag kveld.

Solskjær er imidlertid klar på at United ikke må tillate Barcelona å kjæle for mye med ballen.

– Vi så det på scoringen deres. Vi slappet av et lite øyeblikk, og det var alt som skulle til. Om Barcelona får beholde ballen i 80 prosent av tiden vinner de som regel. Det er viktig for oss å ha tro, men også konsentrasjon kommer til å bli svært viktig.

VANSKELIG UTGANGSPUNKT: United ligger under 0-1 fra det første møtet på Old Trafford.

Mange strenger å spille på

Hjemme på Old Trafford hadde United ti avslutninger, men ingen traff mellom stengene til Marc-André ter Stegen.

Før tirsdagens returmøte serverer Solskjær følgende utfordring til sine offensive spillere:

– Vi må score. Enten det er Romelu [Lukaku], Marcus [Rashford], Jesse [Lingard], Anthony [Martial] eller Alexis [Sánchez] som spiller, trenger vi en stor kamp av dem. Paul [Pogba] også. Alle våre offensive spillere må levere. 

Tidligere Manchester United-spiller Graeme Hogg forteller til united.no hvor viktig det var å stanse Diego Maradona på Old Trafford i 1984, men advarer samtidig at det ikke vil holde for United å stanse Lionel Messi denne gangen.

Det er åpenbart Solskjær enig i.

Foruten Lionel Messi og Luis Suarez, var Solskjær rask med å trekke frem hurtigtoget Ousmane Dembélé.

– Dembélé er en av de raskeste våre forsvarere noen gang vil møte, konkluderte han.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær snakket med mediene i omtrent 20 minutter på mandag.

Nytt mirakel som i 99?

Naturligvis fikk Solskjær også spørsmål om karrierens største øyeblikk, da han senket Bayern München i Champions League-finalen nettopp på Camp Nou i 1999.

– Det er selvsagt et fantastisk minne for meg. Jeg var her på El Clásico i 2016 med sønnen min, men det (finalen i 99. red anm.) er den eneste gangen jeg har vært ute på banen her. Jeg var her også for en liten stund siden og så dem mot Atlético Madrid.

For 20 år siden serverte Manchester United et forrykende comeback mot både Juventus i semifinalen og Bayern München i selve finalen.

Tirsdag kveld får vi vite om United-fansen må leve videre på de minnene, eller om det blir skrevet et nytt kapittel i klubbens europacup-historie.

Mange vil, med rette, si at det er på tide.