Kampdag og vi satser på et nytt mirakel!

BARCELONA: Vi snudde kampene mot Juventus i 1999 og i høst. Vi snudde mot Bayern München i finalen i 1999 og vi snudde mot PSG i Paris. Kan vi håpe på et nytt mirakel i kveld?

Endelig kampdag

Solen har jobbet febrilsk med å titte gjennom et skylag i Barcelona og endelig har den lykkes. Det er ikke helt sommer her riktig ennå, men temperaturen ligger på rundt behagelige 17-18 grader.

Det som ikke er så behagelig, sett med United-øyne, er Barcelonas interesse for Marcus Rashford. Jeg tok en prat med Andy Mitten på morgenkvisten og du kan lese mer om det i denne saken.

Nå er det er på tide å komme seg ut i solskinnet og finne United-fans. Det skal være minst 5000 av dem her så de er neppe vanskelige å få øye på, eller høre for den slags skyld.

____________________________________________________________________________________________________________

De siste forberedelsene

Pressekonferanse og en titt bak kulissene

Mandag formiddag satte Manchester Uniteds spillere, trenerteam, direktører og de mest gavmilde sponsorene seg på flyet fra Manchester til Barcelona.

Jeg slo dem med et halvt døgn, men forhåpentligvis gikk reisen for United-troppen mer smertefritt enn det min tur gjorde.

En kraftig forsinkelse gjorde at jeg ikke var i seng før nærmere klokken 04 i natt, men få ting er bedre enn å våkne til solskinnet i Barcelona og en temperatur som flørter forsiktig med sommeren.

Klokken 17.15 stiller Ole Gunnar Solskjær på pressekonferanse på Camp Nou, som så vidt kan skimtes fra hotellvinduet mitt. 

Camp Nou er kanskje ikke den mest tidsriktige arenaen, men du verden så mye historie som lever i veggene her.

Inne på stadion, rett ved spillertunnelen, har for øvrig Barcelona sitt eget lille kapell.

Sir Alex Ferguson holdt en fantastisk peptalk før Champions League-finalen i 1999, der han forklarte til spillerne at de nå hadde sjansen til å gå på månen.

Om Ole Gunnar Solskjær bruker den samme metaforen er vel heller tvilsomt, men han må levere en peptalk av dimensjoner om United skal slå Barcelona tirsdag kveld. Bortegarderoben på Camp Nou er for øvrig utstyrt med et boblebad, men det kan bli trangt om plassen, for det er ikke spesielt stort.