Valverde advarer sine egne: – Så hva som skjedde her i 99

Ernesto Valverde tar på ingen måte avansementet for gitt før den avgjørende kvartfinalen mot Manchester United.

– Det er ikke bare viktig hvem som starter kampen, men også hvem som avslutter den. Vi vet at United kan avgjøre kamper i sluttminuttene. Det så vi her i Champions League-finalen i 1999, sa Valverde på sin pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Jeg vet ikke hvilken strategi United vil ha, men vi vet at de har vunnet tre av fire bortekamper i Champions League denne sesongen, blant annet mot Juventus og Paris Saint-Germain. Vi må bare spille på vår måte,

– Resultatet gir oss ingen garantier. Vi må sørge for at de ikke scorer, og vår ambisjon er definitivt å vinne kampen.

BARCELONA-TRENER: Ernesto Valverde har ledet Barcelona siden 2017.

Dembélé spilleklar

Valverde rapporterte ikke om noen nye skader siden lagenes forrige møte.

Lionel Messi var ikke involvert da et reservepreget Barcelona-lag spilte 0-0 mot Huesca på lørdag. Keeper Marc-André ter Stegen var den eneste spilleren i elleveren fra Old Trafford som startet kampen.

Både Messi, som fikk seg en skikkelig blåveis på Old Trafford, og Ousmane Dembélé er klare til kamp, sier Valverde.

– Messi er helt fin. Han fikk seg en smell, men han er klar til kamp.

SMELL: Lionel Messi ble både gul og blå på Old Trafford.

Akkurat som i Manchester, viste den 55-årige spanjolen Manchester United stor respekt i sine uttalelser.

– Det avhenger av treneren hvordan United stiller opp. De vet hvordan de ønsker å spille. Jeg er sikker på at de kommer til å ha en plan for hvordan de skal vinne kampen, sa Valverde.

– Vi er klar over potensialet til Manchester United. Vi kan ikke gi dem rom, for gjør vi det, kan de skape problemer for oss.

– Men vi har ingen frykt, vi bare gleder oss.

TYSK KEEPER: Marc-André ter Stegen regnes som mange av en av verdens beste keepere for øyeblikket.

Ter Stegen om De Gea

Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen var også til stede på podiet. Tyskeren ble spurt hvilke tanker han gjør seg om sin keeperkollega David de Gea.

– Han er en av de beste keeperne for øyeblikket. Han har en god sesong og har spilt godt i mange år. Han er en av de viktigste spillerne til Manchester United. Det blir nok en tøff kveld for både meg og han, og vi har nok begge det samme målet – å holde nullen.

Ter Stegen understreket flere ganger at Barcelona ikke bare kan forsvare ledelsen de skaffet seg på Old Trafford, men at laget er nødt til å angripe United og vise at de fortjener å avansere til semifinalen.

PETTER VELAND OPPSUMMERER BARCELONA PÅ TO MINUTTER: