To kamper, to seire

United stilte med sterke lag i både Belfast og Dunfermline, og hadde ingen problemer med å gå seirende ut begge steder.

På The Oval i Belfast vant United XI 3-0 etter scoringer av Fraizer Campbell, Patrice Evra og Luis Nani, mens Dunfermline ble banket 4-0 hjemme på East End Park. I denne kampen nettet Chris Eagles og Ryan Giggs hver sin gang før pause, mens Wayne Rooney fulgte opp med to scoringer etter hvilen.

Glentoran – United XI 0-3

I Belfast var Nani etter rapportene kampens store spiller. Han imponerte med sin teknikk og arbeidsmoral, og scoret i tillegg kveldens flotteste mål. Men også den andre nykommeren, Anderson, satte sitt preg på kampen. Så snart han hadde funnet seg til rette i rommet mellom midtbanefireren og spissen Fraizer Campbell, bidro brasilianeren til betydelig uro i hjemmelagets forsvarsrekker.

Det tok bare fem minutter å få den første ballen inn bak den nordirske keeperen, men verken Nani eller Anderson var involvert. Det var derimot vingen Lee Martin. Han vant ballen tilbake inne i Glentoran-feltet, lurte unna en forsvarer og plukket ut Fraizer Campbell, hvis volleyavslutning ga keeper null håp.

Åtte minutter senere var det klart for nummer to, denne gang etter en lynrask kontring. Nani, Anderson og Campbell var alle involvert, men det var Patrice Evra som fikk æren av å banke ballen inn i hjørnet.

Men som sagt, kveldens flotteste mål ble servert av Luis Nani. Etter 36 minutter skjøt han fra kanten av 16-meteren, og ballen suste i mål helt oppe ved krysset.

Det kunne ha blitt mange flere mål på The Oval, men ble det ikke. Uansett en veldig god treningsøkt med mange gode prestasjoner bare fire dager før ligaåpningen.

United: Heaton, Simpson (Gibson, 61.), Ferdinand, Vidic (Lea, 69.), Evra; Martin, Carrick, O'Shea, Nani; Anderson, Campbell (Dong, 61.)

Dunfermline – United XI 0-4

Som i Belfast hadde United XI full kontroll også i Dunfermline. Også her kunne det blitt mange flere mål enn de fire som ble servert, men hovedvekt ble åpenbart lagt på å spille fotball, holde ballen i laget og skape sjanser. Og det lyktes over all forventning – selvsagt med god hjelp av et skotsk 1. divisjonsmannskap som ikke helt holdt samme nivå som gjestene.

Chris Eagles var frisk og fin, og ser ut til å ha tatt syvmilsteg denne sommeren. Etter 23 minutter ble han sendt igjennom av Giggs, og avsluttet kaldt og rolig ved å sette ballen forbi keeper.

Like etter var det Wayne Rooneys tur til å bli spilt igjennom, bare for å se keeper blokkere med foten.

Scoring nummer to var en lekker liten sak. Rooney sto for gjennomspillet og Giggs for løpet som ga fri bane mot mål. Med to mann halsende i hælene løftet Giggsy ballen elegant over Dunfermlines utrusende sisteskanse.

Wayne Rooney hadde vært nære på ved flere anledninger uten å lykkes, men da Fletcher ble lagt i bakken idet han rundet keeper, tok scouseren ansvar fra 11-meteren og banket ballen kontant ned i keepers høyre hjørne. Endelig hadde han lyktes. Lettelsen var lett å spore.

Men det skulle bli enda en scoring på United-spissen. To minutter før slutt, omtrent på midtlinjen, fikk han plutselig ballen spilt rett opp i beina på seg av en Dunfermline-spiller. Uten en motspiller i kilometers omkrets stormet nå Rooney mot mål, før han avsluttet med å dundre læret hardt ned i nærmeste hjørne.

Scholes tilbake Kveldens mest oppløftende: Paul Scholes, tilbake fra kneskade på rekordtid, dirigerte midtbanen mot Dunfermline i 90 samfulle minutter! Fra denne kampen er det også verdt å ta med seg at Magnus Wolff Eikrem vel ble tildelt den ultimate bursdagsgave. På sin 17. fødselsdag, og med nr. 17 på ryggen, ble den unge nordmannen sendt utpå for å erstatte Ryan Giggs. Nå fikk Eikrem riktignok bare tolv minutter på banen, men det var nok til å få vist at han er en lovende fotballspiller.

United: Kuszczak, Brown (Eckersley, 46.), Pique, Bardsley, Silvestre, Fletcher, Hargreaves (S. Evans, 65.), Eagles, Giggs (Eikrem, 79.), Rooney.

Kilder: ManUtd.com, Sky Sports