The Times: Slik skal Premier League-fotballen fullføres innen 2. august

Matt Lawton fra The Times har hele veien vært en av de mest velinformerte journalistene under coronaviruspandemien, og torsdag har han en sak om hvordan Premier League-sesongen skal fullføres.

Han skriver at Premier League-managerne har blitt fortalt at sesongen skal fullføres på maks seks uker.

LES OGSÅ: Grønt lys for fullkontakt-trening

12. juni-oppstart er nå uaktuelt, så helga etterpå blir sett som den tidligste muligheten til å begynne igjen. Hvis det starter helga 20./21. juni, så vil kampene bli spilt på seks uker – altså sju helger, med midtukekamper i to av midtukene.

Det gjenstår ni kamper for de fleste lagene, og ligasesongen vil dermed være over den første helga i august, med FA-cupfinale helga etterpå. Lagene involvert i FA-cupen, bl.a. United, vil altså ha noen ekstra midtukekamper å håndtere her.

Hvis starten blir ytterligere utsatt til den neste helga, helga rundt lørdag 27. juni, så skal det hele fortsatt være over på samme tidspunkt, altså første helga i august. Det vil med andre ord bli spilt på fem uker, over seks helger, med tre midtukekamper (utenom eventuelle cupkamper).

For lagene som fortsatt er med i FA-cupen kan det altså fort være en fordel å komme seg i gang den første av de aktuelle helgene.

TRAVELT: Det kan bli mange midtukekamper for United, som fortsatt er med i FA-cupen, spesielt hvis en ikke kommer i gang før siste helga i juni.

Planen skal være at hver eneste kamp får sitt eget kamptidspunkt slik at det kan sendes live på TV. Akkurat dette blir jo selvsagt vesentlig enklere når kampene spilles bak lukkede dører, siden en ikke trenger å ta hensyn til supporterne på samme måte som ellers (ikke at det alltid blir gjort ellers heller).

Managerne skal ha blitt fortalt at det er helt avgjørende å avslutte sesongen tidlig i august. Ikke bare skal det gi spillerne en ny pause før den neste sesongen, men også for at UEFA-turneringene skal kunne fullføres i tide.

26. august og 29. august er de oppsatte datoene for finalene i Europa League og Champions League, og så er det to uker etter der før neste sesong i England må starte. Hvis det blir senere enn det, så vil nemlig neste års EM-sluttspill bli et problem.

En (anonym) Premier League-manager har til The Times uttrykt bekymring rundt integriteten til det hele, blant annet fordi klubber som ikke har så mye å spille for (klubber som har reddet plassen, eller Liverpool når de har vunnet tittelen) ikke vil være like engasjerte, og kan ende opp med å bruke kampene til å forberede seg til neste sesong – og at dette er noe en må prøve å løse de neste ukene.

Det er ventet at datoer snart vil bekreftes, siden det er mer møtevirksomhet mellom Premier League-klubbene fremover, blant annet er det torsdag morgen et møte om akkurat de tingene denne artikkelen handler om.