Grønt lys for fullkontakt-trening

Forrige uke startet Premier League-klubbene med organiserte treninger på sine respektive treningsanlegg dog under strenge restriksjoner blant annet med sosial distansering og grupper på maksimalt fem spillere.

Onsdag stemte klubbene over fase 2 i opptrappingen mot å gjenoppta Premier League i juni, noe som betyr fullkontakt-trening og muligens også kamptrening igjen fra slutten av denne uka.

Klubbene var enstemte om dette.

Det var The Athletics David Ornstein som meldte dette først, før resten av engelsk presse fulgte etter og det deretter kom en pressemelding.

– Premier League-klubbene stemte i dag enstemmig for å gjenoppta kontakt-trening, noe som er enda et steg mot å gjenoppta Premier League-sesongen når det er trygt å gjøre det.

– Troppene kan nå trene i grupper og gå i taklinger samtidig som det fortsatt er et mål om minst mulig unødvendig kontakt.

– Det er strenge protokoller på plass for å ivareta helsen til alle involvert og for å sikre at treningsfeltet er et sikrest mulig miljø å oppholde seg. Spillerne og de ansatte vil fortsatt testes to ganger i uka.

– Det er enighet om å gå inn i fase to etter samtaler mellom klubbene, spillerne, managerne, spillerorganisasjonen og regjeringen.

– Samtalene og jobben for å få sesongen i gang igjen fortsetter nå videre, heter det i en pressemelding.

– Spillerne nå overbevist

Underveis har flere spillere ytret en usikkerhet om å returnere til fotballkamper igjen, men den siste uka skal de involverte partene ha kommet med såpass mange detaljer og forskning på det hele at denne skepsisen nå skal ha snudd.

Det skriver The Independent.

The Times hevder også at frykten blant noen BAME-spillere (mørkhudede, asiatiske og spillere fra etniske minoriteter) har lettet noe etter flere gode samtaler.

I Tyskland begynte man med kamper så tidlig som bare et par uker fullkontakt-treningen ble igangsatt, mens det i England har vært spekulert i at klubbene ønsker tre eller kanskje også fire hele uker med fullkontakt-trening før det skal spilles kamper.

Mulige start-tidspunkt for kamper igjen har lenge virket å være 12., 19. eller 26. juni. 12. juni har lenge vært en mulig dato, men de siste dagene har det virket mer sannsynlig at resten av sesongen starter 19. eller 26. juni.

LES OGSÅ: Spurs – United første kamp?

Det er forresten et nytt møte mellom Premier League-klubbene torsdag. Da kan vi muligens få svar på enda flere detaljer rundt oppstarten – kanskje også en konkret dato og etter hvert også en konkret terminliste.