– Vurderer klausul som kan gjøre Rangnick til permanent manager

63 år gamle Ralf Rangnick overtar som midlertidig manager ut sesongen. Deretter skal tyskeren over i en rolle som rådgiver i klubben.

Ralf Rangnick skal ha blitt enig med Manchester United om å bli klubbens midlertidige manager ut sesongen.

Det meldte nettstedet The Athletic torsdag ettermiddag.

Fredag har det vært videre utvikling.

Sky Sports meldte fredag formiddag at United er i sluttforhandlinger med Lokomotiv Moskva, og fredag ettermiddag kom de med en ny oppdatering hvor de hevder at United har oppnådd en grunnleggende enighet med den russiske klubben. Uniteds avtale med Rangnick skal som tidligere meldt innebære at Rangnick de neste to årene går inn i en rådgivende stilling i klubben.

Fabrizio Romano skriver også at en enighet er på plass mellom klubbene, og melder videre at en avtale trolig blir signert sent denne helga.

Romano har i tillegg nevnt at Rangnick vil være interessert i å få managerposisjonen fast også, slik at det ikke bare blir ut denne sesongen, uten at det er planen nå.

The Suns United-journalist Neil Custis skriver at United vurderer å inkludere en klausul i kontrakten med Rangnick, som gjør det mulig for ham å fortsette som trener også etter sommeren, dersom tyskeren selv ønsker dette.

Rangnick må også få på plass en arbeidstillatelse, men det skal kunne skje uten problemer. United venter, ifølge James Ducker i Telegraph, på et tidspunkt fra innenriksdepartementet for å ordne arbeidstillatelsen.

Hvis alt går i orden vil Rangnick bekreftes som ny United-manager før Chelsea-kampen, men først overta som United-manager etter den kampen.

David McDonnell fra Daily Mirror skriver at arbeidstillatelsen gjør at Carrick trolig leder United mot Arsenal også, og at Rangnicks første kamp som United-manager fort kan bli mot Crystal Palace den første helga i desember.

Paul Hirst fra The Times skriver også at det potensielt kan bli Carrick som leder laget mot både Chelsea og Arsenal. Det trolige er nemlig at Rangnick får arbeidstillatelsen sin midt i neste uke, noe som altså i så fall vil innebære at det blir kort tid for Rangnick å gjøre noe før Arsenal-kampen.

Hirst skriver ellers at Rangnick til United trolig blir bekreftet i løpet av de neste to døgnene (skrevet fredag kveld), og at det ikke blir betalt noen kompensasjon til Lokomotiv Moskva.

Var outstanding i intervjuene, og kan allerede nå følge United-treningene på video

Det rapporteres også fra Telegraphs United-journalist at Rangnick får tilgang til alle Uniteds treningskameraer, slik at han allerede nå kan gjøre seg kjent med spillerne.

ESPNs Mark Ogden skriver at United egentlig hadde planer om å la Michael Carrick lede laget i seks kamper, frem til hjemmekampen mot Brighton 18. desember, men at Rangnick overbeviste så mye i intervjuer at de bestemte seg for å gå for ham raskere.

Ifølge The Times skal Rangnick være den som gjennomførte det soleklart beste intervjuet da United snakket med aktuelle managere, og The Telegraph mener at tyskeren imponerte til tross for at han hadde mindre enn ett døgn på å forberede seg.

– Det var veldig klart at han brukte den lille tiden han fikk på glimrende vis. Det ble veldig klart at han ønsket jobben, og han sørget for (å gjøre et så godt forarbeid) at han kom til å få den, sier en kilde til The Telegraph.

James Ducker mener at Solskjærs trenerteam med Michael Carrick, Mike Phelan, Kieran McKenna og også Richard Hartis kommer til å fortsette i klubben, under Rangnicks ledelse.

Samtidig skriver The Athletic at Rangnick får ta med seg et par assistenter han stoler på til United, blant annet en videoanalytiker.

Både Manchester Evening News og The Times melder at PSGs argentinske trener, Mauricio Pochettino, fortsatt topper Uniteds ønskeliste over permanente trenere fra sommeren av.


KOMMENTAR: Dette skriver ansvarlig redaktør om Rangnick-valget

LANGLESING: Dette er mannen United nå har valgt


Engelsk avis: Blir sportsdirektør

Lokalavisen skriver at den tidligere Red Bull-sjefen takket nei til Uniteds opprinnelige tilbud, før han aksepterte å bli klubbens nye midlertidige trener under nye betingelser.

ralf3332
KLUBBYGGER: Ralf Rangnick var en sentral mann i å bygge Red Bull-systemet, som har fostret frem to sentrale klubber i europeisk fotballsammenheng.

Innunder disse kommer tilsynelatende de to årene som konsulent i United. Ifølge The Telegraph var denne delen av avtalen viktig for å overbevise Rangnick, som omtales som en langsiktig tenker.

Tyskeren skal angivelig ha avslått å ta over Chelsea før Thomas Tuchels inntog forrige sesong, ettersom han mente at de fire månedene han ville ha fått som midlertidig trener ikke ville være nok til å gjøre de grepene han ønsket.

The Guardian skriver at Rangnick i konsulentstillingen han får til sommeren vil ha en «betydelig stemme i fotballavgjørelsene» til sin nye klubb.

Daily Star går enda lenger og hevder at tyskeren kommer til å bli «Uniteds første sportsdirektør» og følgelig være fotballdirektør John Murtoughs overordnede på Old Trafford.

Tabloidavisen er riktignok ikke blant dem united.no stoler aller mest på, men det skal sies at saken er ført i pennen av sportssjefsskribent, Jeremy Cross, noe som tilfører saken en viss tyngde.

Mentor og inspirator for en generasjon

Nå som det ser ut til at Rangnick blir Uniteds neste midlertidige sjef, betyr det at han har danket ut flere andre kandidater til jobben.

United hadde en liste med fem kandidater til den midlertidige managerposisjonen.

Flere av kandidatene, blant annet Rudi Garcia og Lucien Favre skal ha imponert United-ledelsen, men det skal ha talt til Ralf Rangnicks fordel at han kunne bidra også utover de seks månedene han i utgangspunktet skulle engasjeres for.

Tidligere Barcelona-sjef Ernesto Valverde har også blitt nevnt, men Daily Telegraph melder at spanjolen var den første kandidaten utelukket etter intervjurundene.

Deretter skal Favre ha blitt vraket, mens Rudi Garcia skal ha møtt United i Manchester onsdag siden han uansett var i byen for et TV-oppdrag i forbindelse med Manchester Citys kamp mot Paris Saint-Germain.

Til slutt gikk United imidlertid all inn for Rangnick.

Rangnick omtales ofte som «Gegenpressingens gudfar», og skal ha enten påvirket eller lært opp Jurgen Klopp, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann og en rekke andre tyske trenere.

Rang
FØRST MANAGER, SÅ KONSULENT: Ralf Rangnick vil lede United i seks måneder før han går over i en rolle som konsulent i klubben over en periode på to år.

I 2012 fikk han ansvaret for å utvikle både RB Salzburg og RB Leipzig, og må sies å ha lykkes med det – all den tid begge lagene har gjort seg bemerket også i Champions League og nasjonale ligaer de siste årene.

Han har i perioder også hatt manageransvaret for RB Leipzig etter det.

Rangnick har ikke mange trofeer på samvittigheten, men rykket opp til Bundesliga med Schalke i sin tid, og tok Hoffenheim fra nivå tre til Bundesliga kort tid etter, før RB-suksessen.

Den fikk han med et fokus på yngre spillere, samt analyse og statistikk. Tyskeren er kjent som en «fotballprofessor», men også en «fotballelsker».

Kilder united.no har vært i kontakt med og som kjenner Rangnicks metoder inngående, påpeker at tyskeren er aller best som sportsdirektør og strateg, men at dette må sees på som et positivt trekk for United hvis tyskeren får mandat til å påvirke hele klubben i kraft av å være rådgiver.

Michael Carrick, som ledet United til 2-0-seier borte mot Villarreal vil være på benken også på Stamford Bridge.

KOMMENTAR: Dette skriver ansvarlig redaktør om Rangnick-valget

LANGLESING: Dette er mannen United nå har valgt

LES OGSÅ: Slik har karrieren hans vært

LES OGSÅ: Her forklarer han sin egen fotballfilosofi