Har bare ett tap på sine siste 16 ligakamper som topptrener

Da blir det sannsynligvis Ralf Rangnick, 63-åringen som gjerne karakteriseres som Gegenpressingens gudfar, som skal lede United ut sesongen.

Det melder i alle fall normalt pålitelige The Athletic.

Det kanskje mest interessante er at Rangnick er mannen som skal ha inspirert eller lært opp en stor del av dagens tyske trenere. Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann er også blant trenerne som har latt seg imponere.

– En av de beste om ikke den beste tyske treneren, skal Klopp ha sagt.

Han har ingen spesiell spillerkarriere å vise til, men trenerkarrieren startet helt tilbake på 80-tallet, og i årene etterpå har han altså utviklet og definert gegenpressingen han er kjent for.

Alt med Rangnicks fotball skal stå for fysikk og intensitet og hard jobbing.

Han vurderes også som en innovativ fotballmann som hele tiden ser etter muligheter for utvikling.

Det finnes en historie fra 1998 som gjerne gjengis i Tyskland, der han dukket opp på TV og snakket om viktigheten av å jobbe hardt også uten ball. Dette var ikke så vanlig den gangen, og han fikk raskt tilnavnet fotballprofessoren.

Dette er toppkarrieren hans, fra nyeste til eldste toppklubb:

2021:

Skrev senest i sommer på en treårskontrakt som sportsdirektør for Lokomotiv Moskva.

2012-2020:

Sportsdirektør for både Red Bull Salzburg og RasenBallsport Leipzig. Tok Leipzig fra nivå fire til jevnlig Champions League-spill og tetkamp i Bundesliga, og Salzburg har vunnet flere ligatitler i Østerrike og også nådd Champions League.

Har underveis i perioden også trent RB Leipzig i «kortere» perioder, og har en seiersprosent på 56 etter 88 kamper som Leipzig-manager. Tok Leipzig til cupfinalen i 2019, der det ble et klart tap mot Bayern – før han sendte stafettpinnen videre til Julian Nagelsmann. Hentet tidligere også Ralph Hassenhuttl, som nå er i Southampton, til RB Leipzig.

Hans siste 16 seriekamper som topptrener ga 10 seirer, 5 uavgjorte og ett tap med RB Leipzig våren 2019.

Rangnicks foreløpig siste kamper som trener:

Skjermbilde 2021-11-25 kl. 17.12.56

2011 – mars til september:

Trener for Schalke. Ledet blant annet Schalke i Champions League-semifinalen mot United, der United vant, etter at han først hadde sørget for at Schalke slo ut Inter med 7-3 i kvartfinalen.

Slo også Dortmund i den tyske supercupen, før han ga seg grunnet et utmattelse-syndrom.

2006 – 2010:

Trener for Hoffenheim. Tok laget til to strake opprykk og en fantastisk start i Bundesliga, før resultatene var noe mer varierende ut sesongen.

Ga seg til slutt fordi han hevdet at sentrale Luiz Gustavo ble solgt til Bayern München bak hans rygg.

2004 – 2005:

Schalke-trener. Tok laget til cupfinale der det ble tap mot Bayern München, og sørget også for 2. plass i Bundesliga. Fikk sparken da 36 seirer, 15 uavgjorte og 14 tap ble for svakt for klubben.

2001 – 2004:

Hannover-trener. Overtok klubben da de lå i 2. Bundesliga og tok dem opp til Bundesliga, og stabiliserte dem der før resultatene ble dårligere og han forsvant ut.

1999 – 2001:

Stuttgart-trener. Helt middels resultater før alt kollapset i starten av 2001. Fikk imidlertid med seg seier i Intertoto-cupen.

Før 1999:

Flere trenerjobber i mindre tyske klubber og for aldersbestemte lag. Var blant annet treneren til Chelsea-manager Thomas Tuchel i Ulm midt på 90-tallet.