– Terminlista kommer torsdag

Torsdag denne uka skal Premier League-klubbene møtes igjen, og det er ventet flere avklaringer.

12 kamper på nøytrale baner?

Da skal de blant annet stemme over om det skal brukes lyd fra dataspillet FIFA 20 under engelske TV-sendinger (blir fritt å velge for seerne eventuelt), selv om det ikke står om det også kan gjelde på de internasjonale TV-sendingene. Lyd er uansett noe som kan komme internasjonalt, siden flere klubber skal ønske et svar fra TV-selskapene om de kan bruke egen lyd i forbindelse med kampene.

For å bedre TV-opplevelsen er det også aktuelt med en mosaikk av klubbemblemene på tribunene, såkalte 360 graders-repriser og et nytt «taktisk kamera», selv om det også er usikkert i hvilken grad dette gjelder for utenlandske rettighetshavere, blant annet de skandinaviske.

Torsdag er det også ventet en avklaring rundt muligheten for at 12 av de 92 siste kampene, såkalte høyrisiko-kamper, skal spilles på nøytrale baner, og det skal også stemmes over hva man gjør hvis sesongen likevel må avsluttes og hvilke straffer man kan ilegge klubber som bryter coronaprotokollene.

LES OGSÅ: Politiet: Minst fem kamper på nøytral bane

Aller viktigst, for mange fans, er det imidlertid at det torsdag er ventet at man får vite terminlista for resten av sesongen.

Det skriver Daily Mail.

Da coronaviruset stanset fotballen så Uniteds gjenstående terminliste slik ut:

Tottenham B
Sheffield United H
Brighton B
Bournemouth H
Aston Villa B
Southampton H
Crystal Palace B
West Ham H
Leicester B

Så gjenstår det å se om det blir noen endringer på rekkefølgen, og om Sheffield United-kampen faktisk ender som høyrisiko-kamp på nøytral bane (siden det er to lag som kjemper om topp 4/5).

LES OGSÅ: Starter opp igjen med Spurs-United?

Positivt Europa League-nytt

Forrige uke avslørte den britiske regjeringen også at alle som ankommer England fra utlandet må i 14 dagers karantene. Det ville selvsagt gitt store problemer for mange, blant annet for Manchester Uniteds ventede Europa League-spill i august.

Nå skriver imidlertid The Times at lagene som spiller i Europa vil få et fritak fra disse karantene-bestemmelsene.

Dermed kan United i så fall reise ut – og hjem igjen – uten trøbbel i august.

De samme reglene skal gjelde for alle Formel 1-lagene som skal kjøre på Silvestone i to race i august.

LES OGSÅ: Vil sløyfe doble oppgjør og spille alle kampene i én by