Vil sløyfe doble oppgjør og spille alle kampene i én by

UEFA ønsker drastiske endringer for å få gjennomført Champions League og Europa League denne sesongen.

Begge UEFAs turneringer er midlertidig satt på vent som følge av utbruddet av COVID-19, men UEFA ønsker å få gjennomført turneringene.

På grunn av et tett kampprogram i de hjemlige seriene, vil UEFA legge opp til betydelige endringer fra det vanlige cupspillet.

Finalene kan bli flyttet

UEFA har diskutert en løsning som innebærer at alle oppgjørene i Europa League, der Manchester United er blant favorittene, vil bli spilt i én og samme by og at det kun vil bli spilt enkle kamper fra og med kvartfinalen.

Den samme løsningen er skissert for Champions League. 

 

NØYTRALE BANER: Odion Ighalo og Bruno Fernandes takker fansen for støtten tidligere i turneringen. United er i praksis allerede klar for kvartfinalen i Europa League etter å ha slått LASK Linz 5-0 borte i den første åttedelsfinalen i Europa League.

UEFA ønsker at kampene skal spilles i august etter at de respektive hjemlige seriene og cupturneringene er ferdigspilte.

Manchester United er i praksis klare for kvartfinalen etter å ha vunnet 5-0 borts mot LASK Linz i den aller siste kampen laget spilte før den ufrivillige fotballpausen.

Kampen i Østerrike gikk for tomme tribuner, og det vil de resterende kampene også gjøre. 

I utgangspunktet skulle den polske byen Gdansk ha vært vertskap for Europa League-finalen, mens tyrkiske Istanbul skulle arrangert Champions League-finalen.

Nå er det imidlertid tvilsomt om disse to byene blir valgt.

I stedet skal UEFA ha vurdert den portugisiske hovedstaden Lisboa og flere byer i Tyskland som mulige arrangørbyer for de gjenstående rundene i de to turneringene.

Getafe-president bekrefter samtaler

UEFAs planer er foreløpig på diskusjonsstaiet og ingen formell avgjørelse er ventet før UEFA-møtet 17. juni, for øvrig samme dato som Premier League er planlagt å starte opp igjen.

VAR I STORFORM: Andreas Pereira gratuleres av Fred og Victor Lindelöf etter 5-0-scoringen mot LASK Linz. Det var Uniteds siste mål før coronaviruset satte en foreløpig stopper for alle fotball.

Angel Torres, presidenten i den spanske klubben Getafe som fremdeles er med i Europa League, bekrefter overfor den spanske radiostasjonen Cadena COPE at klubbene har blitt orienterte om planene til UEFA. 

– UEFAs plan er å spille Champions League og Europa League, fra og med kvartfinalene, i én by og på én stadion, men ingenting har så langt blitt bekreftet sier Torres.