Politiet: Minst fem kamper må gå på nøytral bane

Politiet har bedt om at minst fem av de gjenstående kampene i Premier League blir flyttet til nøytrale baner. Blant oppgjørene er nøkkelkampen mellom Manchester United og Sheffield United i kampen om en Champions League-plass.

Bruken av nøytrale baner har vært heftig diskutert blant klubbene i «Project Restart».

Selv om de aller fleste kampene vil bli spilt på de respektige hjemmelagenes arenaer, har politiet i Manchester, Liverpool og Newcastle har bedt om at minst fem kamper blir flyttet til nøytrale baner.

Kan avgjøre Champions League-plass

Diskusjonene mellom Premier League og politiet har pågått i flere uker, og man har nå kommet til enighet om at de aller fleste av de gjenstående kampene kan spilles på de respektive lagenes hjemmebaner.

UAVGJORT SIST: Det endte 3-3 da Manchester United og Sheffield United sist møttes i ligaen. Her feirer Marcus Rashford, Jesse Lingard og Mason Greenwood førstnevntes scoring.

Men politiet har bedt om at fem kamper flyttes til nøytrale baner med hensyn til sikkerhet og blant de fem kampene som politiet vil flytte til en annen stadion er oppgjøret mellom Manchester United og Sheffield United. 

Det oppgjøret kan bli helt avgjørende for hvilken av de to klubbene som tar seg til Champions League neste sesong.

Ole Gunnar Solskjærs menn er to poeng foran Sheffield United, men har spilt én kamp mer.

Flere Liverpool-kamper flyttes

Liverpool er det laget som vil bli hardest rammet og hele tre av lagets gjenstående kamper er planlagt flyttet, men i samtlige av kampene er Liverpool bortelag.

Det kan også bli flere endringer for Jürgen Klopps menn.

Politiet har nemlig bedt om at samtlige kamper der Liverpool kan bli kronet til ligamester blir flyttet til en nøytral bane.

Dette er kampene politiet vil flytte til nøytrale baner:

  • Manchester City – Liverpool
  • Manchester City – Newcastle United
  • Manchester United – Sheffield United
  • Newcastle United – Liverpool
  • Everton – Liverpool

De fem kampene er en del av en foreløpig plan som kan endres på kort varsel, og politiet opplyser at klubbene som må stille sine stadionanlegg til disposisjon foreløpig ikke har gitt sin endelige tilslutning til planene.