tenhag080820poch

Ten Hag festet grepet om tittelen – stjernene briljerte for Pochettino som ble buet på

Mye tyder på at Erik ten Hag eller Mauricio Pochettino er Uniteds neste manager, og derfor følger vi litt ekstra med på hvordan det går med de to denne våren.

Mens United skuffet med 1-1 mot Leicester, så ble det gode resultater for både Ajax og PSG denne helga.

Flere saker om Ten Hag/Pochettino:

Ajax fester grepet om tittelen etter tre (!) overtidsscoringer

Før helga var PSV, klubben Ruud van Nistelrooy tar over neste sesong, bare to poeng bak Ajax. Begge lagene hadde vriene bortekamper, så dette var en veldig viktig helg i den nederlandske Æresdivisjonen.

Ajax spilte mot ganske formsterke Groningen, og Jørgen Strand Larsen ga Groningen ledelsen i det 20. minutt, og da var det nok en del Ajax-supportere som var litt nervøse. Det var likevel Ajax som gikk til pause med ledelsen, etter to overtidsmål i førsteomgangen. Først utlignet Davy Klaassen da han var på riktig sted til riktig tid etter forarbeid av Dusan Tadic, og så scoret Tadic selv det andre. Det målet kom på straffespark etter en VAR-sjekk.

tenhag22322
MÅL OG MÅLGIVENDE: Dusan Tadic – her sammen med Erik ten Hag og det nederlandske cuptroféet i april 2021.

Det stod altså 2-1 til Ajax til pause, og det så også ut til å bli sluttresultatet, men så scoret Ajax på overtid for tredje gang.

Steven Berghuis kontret inn det tredje målet for Ajax, og dermed ble det en fin borteseier for Ten Hag & co.

Senere lørdag klarte PSV bare så vidt ett poeng borte mot Twente, og dermed hadde Ajax gått fra to til fire poengs ledelse. Det gjenstår seks kamper i Nederland, og nå må Ajax sies å være ganske klare favoritter.

tenhag251120v
PÅ GOD VEI MOT LIGATITTELEN: Erik ten Hag og Ajax.

Storseier for Pochettino etter Mbappé-show

Kanskje ville PSG stilt med et vesentlig svekket lag her om de hadde gått videre i Champions League, og dermed hadde hatt en kvartfinalekamp den kommende midtuka, men i likhet med United og Ajax så forsvant altså Pochettinos lag ut i åttendedelsfinalen.

Motstander Lorient har nedrykksstreken ubehagelig nær, så PSG var selvsagt klare favoritter, og det ble heller ingen overraskelser på Parc des Princes.

Neymar sendte PSG i ledelsen i kampens 12. minutt med et flott skudd etter å ha blitt spilt frem minst like flott av Kylian Mbappé.

Før halvtimen var spilt stod det 2-0, og denne gangen scoret Mbappé selv, med et kontant skudd i korthjørnet som overrasket Lorient-keeperen såpass at han ikke slengte seg etter ballen.

Det stod 2-0 til pause.

Paris Saint-Germain v Manchester City: Group A - UEFA Champions League
SUPERTRIO: Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé. Alle tre kom på scoringslista søndag kveld.

I det 56. minutt reduserte Lorient da Terem Moffi utnyttet et svakt Hakimi-tilbakespill. Moffi var mindre nølende enn Marquinhos og Donnarumma i den situasjonen, og ble belønnet med et mål.

Så veldig langvarig ble uansett ikke spenningen, for Mbappé la på til 3-1 litt over ti minutter senere da han satte ballen nede i hjørnet etter å ha fintet bort en spiller først.

I det 73. minutt gikk Mbappé tilbake til servitørrollen da han leverte et fantastisk forarbeid til Lionel Messis 4-1-mål.

Like før slutt scoret Neymar sitt andre, og igjen var det Mbappé som hadde den målgivende pasningen. To mål og tre målgivende for den franske stjernen, altså, og det endte 5-1 til PSG.

Spørsmålet er mest når, og ikke om, PSG vinner den franske ligaen. De har en luke på 12 poeng ned til Marseille på andreplassen, og det gjenstår åtte kamper av sesongen. Om to uker spiller PSG hjemme mot nettopp Marseille.

Pochettino koste seg nok med seieren, men det er er mer usikkert hva han synes om buingen da navnet hans ble lest opp over stadionanlegget før kamp.

mbappen
TO MÅL OG TRE MÅLGIVENDE: Kylian Mbappé kan spille ganske gode kamper på Parc des Princes så lenge ikke Axel Tuanzebe er i nærheten.

Outsiderne: Tuchel-stortap og Lopetegui-tap på Camp Nou

Nå tror vel de aller fleste at det blir enten Erik ten Hag eller Mauricio Pochettino som tar over managerjobben i United, men en kan ikke helt avskrive at det kan bli noen andre heller.

Her er en kjapp oppsummering av helga for de andre navnene som har blitt nevnt mest i det siste, realistisk eller ei:

• Thomas Tuchels Chelsea presterte å tape 1-4 hjemme mot Brentford, selv om de tok ledelsen.
  • Julen Lopetegui og Sevilla spilte borte mot Barcelona, og det endte med at Barcelona vant 1-0 etter at Sevilla lenge frustrerte Xavis lag.
  • Luis Enrique er jo spansk landslagssjef, og de var jo ikke i aksjon i helga, men vi tar med oss at Spania vant 2-1 mot Albania og 5-0 mot Island i landslagsperioden.