Telegraph: – Legger en foreløpig plan om å starte med kamper fra 1. juni

Målet er å fullføre sesongen innen 11. juli, i håp om å kunne starte neste sesong til normal tid.

Premier League (i samarbeid med EFL) legger en foreløpig plan om å starte opp igjen med kamper fra 1. juni, med håp om å kunne bli ferdige med sesongen (inkludert FA-cupen) i løpet av seks uker.

Det skriver seriøse Daily Telegraph.

Dette er et mål heller enn noe som fremstår sikkert, presiserer avisa. Kampene vil være bak lukkede dører, og det vil være behov for at myndighetene åpner opp for at redningsmannskap skal være til stede.

Med 1. juni-planen vil målet være å ha sesongen avsluttet innen rundt 11. juli, slik at en vil kunne ha muligheten til å starte den neste sesongen til vanlig tid.

En del spillerkontrakter går ut 30. juni, men det blir ikke sett på som usannsynlig at det kan ordnes noen ekstra uker, og FIFA skal være samarbeidsvillige.

Fredag skrev vi om hvordan gangen i sesongen videre kunne bli hvis det startet opp igjen i mai. Det ville gitt et travelt program, men med oppstart i juni ville det åpenbart blitt enda mer travelt, og det ville blitt lite pause mellom kampene.

Det kommer ikke frem i saken om gjennomføring av UEFA-turneringene Champions League og Europa League på noen måte er en del av disse foreløpige planene.

Så får vi se hvordan utviklingen blir framover – kanskje viser det seg at det er realistisk, kanskje viser det seg at dette «best case»-scenarioet er overoptimistisk.

FOTBALL FOR TOMME TRIBUNER: Blir sesongen fullført i juni og juli?