– Play off-spill kan avgjøre ligaen

Torsdag ble det klart at Premier League er utsatt til og med 30. april, men at klubbene og UEFA fortsatt har et håp om å få gjennomført både nasjonale ligaer og europacuper.

Det aller viktigste fra møtet var egentlig at klubben var enige om at sesongen skal utsettes så lenge som er nødvendig for å få den fullført.

LES OGSÅ: Premier League utsatt ut april

Det største håpet

De vil altså spille ferdig, kåre en vinner, europacuplag og nedrykkslag takket være det som skjer på banen i stedet for å se på andre alternativer.

Så får man se om de står inne for dette hvis coronaviruset stopper fotballen også langt inn i høsten.

Foreløpig er utsettelsen imidlertid bare til og med 30. april.

Håpet er, ifølge Daily Mirrors fotballsjef, John Cross, at man kan starte opp igjen helga rundt 2. og 3. mai.

Samtidig er 12. juli nevnt som mulig dato for siste serierunde. Dette var opprinnelig datoen for EM-finalen, men det mesterskapet er altså utsatt ett år.

United.no så tidligere i uka på en mulig terminliste hvis sesongen skulle avsluttes innen utgangen av juni, slik planen opprinnelig var.

Med spill fra 2. mai til 12. juli kan terminlista bli som følger:

Mulig United-terminliste videre:
2. mai: FA-cup, kvartfinale, Norwich borte
6. mai: LASK Linz (H) returkamp EL (skal spilles ifølge UEFA)
9. mai: Brighton (B)
13. mai: Europa League-kvartfinale
16. mai: Bournemouth (H)
20. mai: FA-cup, semifinale
23. mai: Aston Villa (B)
27. mai: Europa League-semifinale
30. mai: Southampton (H)
3. juni: Crystal Palace (B)
6-13.juni: Nations League-finalene
20. juni: FA-cupfinale
24. juni: Europa League-finale
30. juni: West Ham (H)
5. juli: Leicester (B)
8. juli: Tottenham (B)
12. juli: Sheffield United (H)

I oppsettet over er det kamper to ganger i uka med to unntak frem til og med 12. juli. Det ene unntaket er en Nations League-uke i juni som UEFA ønsker, samt én uke til, noe som sikrer litt muligheter for ulike kampoppsett. På vårt tenkte oppsett er det mellom 30. juni og 5. juli.

Play off-alternativ?

Klubbene frykter også at man må starte neste sesong – eller høstens kamper – for tomme tribuner, og denne frykten handler selvsagt om at så mye rundt coronavirusets spredning i Storbritannia er uavklart.

Som vi skrev helt innledningsvis i saken – så er altså ønsket at man får spilt ferdig sesongen. Det skal gjelde også selv om man ikke kommer i mål før 12. juli.

The Times skriver imidlertid at det også ble diskutert et play off-spill for å avgjøre sesongen, hvis det ikke er mulig å få komme i mål innen rimelig tid.

NY KAMP? United og Chelsea kan møtes igjen hvis det blir et play off-spill for å avgjøre de ulike ligaplasseringene.

Man ønsker nemlig ikke å ende opp med å måtte annullere sesongen, men nøyaktig hvordan dette play off-spillet skal være er uavklart.

En miniturnering mellom United, Chelsea og Sheffield United om den siste Champions League-plassen? En miniturnering mellom United, Chelsea, Sheffield United, Wolverhampton, Tottenham, Arsenal og Burnley?

Da blir det i så fall ikke en miniturnering.

Det er imidlertid liten grunn til å tro at det blir en miniturnering om tittelen. Alt tyder på at man ønsker en avklaring basert på nåværende situasjon, og i den avklaringen ligger det foreløpig et ligagull til Liverpool – nærmest uansett.

Kommer man ikke i mål med sesongen før neste sesong igjen egentlig skal starte i 2020/21 så mener noen klubber at ligacupen neste sesong bør bli en U23-turnering, og at absolutt alle omkamper i FA-cupen fjernes. Da kunne neste sesong starte senere på høsten samtidig som man hadde nok mulige kampdatoer til å bli ferdig også med 2020/21-sesongen.

Da vil neste mål nemlig være å bli ferdig med den sesongen innen man skal spille fotball-EM i 2021.

Å spille kamper på nøytrale baner, som united.no skrev om som et alternativ tidligere i uka, ble ikke diskutert i det drøye to timer lange møtet torsdag, men det skal ifølge The Telegraph uansett ikke være et forslag det er flertall for blant klubbene.

I stedet handlet møtet også en del om tryggheten til spillerne og ansatte i klubbene.

Tottenham trener for eksempel fortsatt som normalt, mens flere andre klubber, deriblant United, har stengt sine treningsanlegg inntil videre.

LES OGSÅ: United avlyser treningene

Gary Neville sier samtidig at hvis spillerne ble bedt om å spille HVER dag i ni dager så ville de gjort det, mens  flere engelske kommentatorer hyller torsdagens møte – siden det var så stor enighet om at sesongen måtte ferdigspilles så sant det er noen som helst sjanse for det og selv om det altså betyr å spille utover høsten.