Tap for reservene

Warren Joyce sine gutter gikk på sitt første tap siden ligaåpningen da Sunderland ble for sterke i vinden i målfesten på Eppleton Colliery Welfare Ground.

På Eppleton Colliery Welfare Ground, skulle Warren Joyces menn forsøke å bygge videre på formen som har gitt full uttelling i tre ligakamper på rad – og ti kamper på rad uten tap.

Sist, for 16 dager siden, var det Bolton som fikk unngjelde, da Will Keane satte inn begge rødtrøyenes scoringer i en kamp som endte med en tilsynelatende knepen 2-1-seier. Spille- og sjansemessig var imidlertid det unge United-laget best i det meste mot et voksent og erfarent Bolton-mannskap.

Kveldens motstander, Sunderland, kunne også vise til en sterk seier i sin forrige kamp. Da feide de unna den daværende ligalederen Newcastle, vant med klare 3-0, og la veien åpen for United. Dagen etter overtok de tabelltoppen etter 4-1 over Wigan.

Etter Liverpools knusende 5-1-seier over Wigan på tirsdag, ramlet «De svarte kattene» for øvrig ned til fjerdeplass på tabellen foran kveldens kamp. Men, det er tett i toppen, og Sunderland lå foran dagens kamp bare tre poeng bak United. Til gjengjeld hadde rødtrøyene to kamper til gode.

United dro til Sunderland uten spillere som Ravel Morrison og Davide Petrucci, og stilte med sju spillere som i utgangspunktet er forvarsspillere fra start.

Vermijl med praktmål

Manchester United kom best i gang i Sunderland. Etter 14 ganske hendelsesløse minutter på Eppleton Colliery Welfare Ground, mottok Marnick Vermijl en crossball ute på høyrekanten.

Belgieren tok nydelig med seg ballen på sitt første touch, og dro seg inn i banen før han bøyde ballen bort i lengste hjørne via stolpen fra 16-meteren. United var i føringen, og hadde lagt et godt grunnlag for å spille sin 11. kamp på rad uten tap.

Sunderland snur kampen

I den sterke vinden i Sunderland, kom imidlertid hjemmelaget sterkt tilbake mot slutten av førsteomgang, og etter 36 minutter fikk de uttellig ved David Meyler. Meyler kom på løp inn i 16-meteren og mottok ballen etter et innlegg fra venstresiden. Meyler traff Michael Keane med sitt første forsøk, men fikk selv tak i returen og satte den i mål.

Kampen så ut til å gå til pause på 1-1, men Sunderland ville det annerledes. Et drøyt minutt før hvilen fikk Black Cats frispark på 18 meter, og Craig Gardner utnyttet muligheten til fulle. United-muren sprakk opp, og Gardners skudd kunne dermed gå rett gjennom denne, og rett i mål forbi Tomasz Kuszczak. Svakt av United-muren, og Sunderland gikk til pause med 2-1-ledelse.

17 minutter med kaos

Det var United som trengte mål, men det var Sunderland som scoret – to ganger. Innen ni minutter hadde Ryan Noble økt Sunderlands ledelse til 4-1, og oppgaven så nærmest umulig ut for United.

United er kjent for å aldri gi opp, og så heller ikke idag. Kun fire minutter etter Nobles 4-1-mål, var Michael Keane frempå og reduserte til 2-4, og seks minutter senere var tvillingbror Will gjennom og chippet inn 3-4 alene med keeper Carson.

Det lå an til nervedrama i Sunderland, men dessverre varte den virkelige spenningen kun i ett minutt etter Will Keanes scoring. Da var Ryan Noble nok en gang frempå, og sikret sitt hat-trick i løpet av 17 minutters spill! Imponerende av Sunderland-spissen.

Første tap siden ligaåpningen

United hadde etter dette et par muligheter, men det ble aldri flere mål på de røde djevlene denne kvelden. Istedenfor fastsatte måltyven Noble sluttresultatet til 6-3 to minutter før slutt med sitt fjerde mål i andreomgang.

Manchester United gikk dermed på sitt første tap siden ligaåpningen mot Arsenal (spilte 10 kamper på rad uten tap). Neste mulighet for reservene er neste torsdag, når Liverpool venter på Moss Lane.

Sunderland – Manchester United (6-3)

0-1 Vermijl (14)1-1 Meyler (36)2-1 Gardner (44)3-1 Noble (48)4-1 Noble (54)4-2 M Keane (58)4-3 W Keane (64)5-3 Noble (65)6-3 Noble (89)Turnering: Premier Reserve League NorthTid: Torsdag 8. desember, klokken 20.00 (skandinavisk tid).Sted: Eppleton Colliery Welfare Ground, Sunderland

United: Tomasz Kuszczak, Marnick Vermijl, Scott Wootton, Tom Thorpe (John Cofie 54), Sean McGinty (Gyliano Van Velzen 71), Jesse Lingard, Michele Fornasier, Michael Keane, Paul Pogba (kaptein), Tyler Blackett (Alberto Massacci 60), Will Keane

Benken: Joe Sutherland, Rafael Leao, Luke Giverin.

ReservelagstabellenKampeneSpillerstatistikkScoringsstatistikk

_____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

Manchester United stiller med sju spillere fra start som i utgangspunktet er forsvarsspillere. Vermijl starter på høyrebacken, McGinty på venstre, med Wootton og Michael Keane i midten. På midtbanen finner man forsvarsspillerne Blackett (venstreving), Thorpe (sentralt) og Fornasier (sentralt), sammen med høyrekant Jesse Lingard. På topp finner vi Will Keane, mens dagens kaptein, Paul Pogba ligger i rommet mellom midtbanen og Will Keane. I mål for anledningen er Tomasz Kuszczak.

1. min: Kampen er i gang på Eppleton Colliery Welfare Ground.

2. min: Scott Wootton går inn i en knallhard takling, og Sunderlands David Meyler blir liggende med store smerter i ankelen. Kommer seg etterhvert på bena, og det ser heldigvis ut til å gå bra med Meyler.

12. min: Ingen sjanser foreløpig i vinden i Sunderland.

14. min: 0-1 UNITED! Marnick Vermijl. Belgieren får ballen ute på høyresiden, og backen drar med seg ballen inn i banen og skrur ballen nydelig i mål via lengste stolpe fra 16-meteren. Nydelig prestasjon fra Vermijl!

23. min: Skuddforsøk fra Sunderland, men Kuszczak har ingen problemer med skuddet fra 20 meter.

24. min: Will Keane er plutselig gjennom Sunderland-forsvaret, og forsøker å sette ballen over Trevor Carson i Sunderland-målet. Dessverre er Carson med på notene, og får fistet ballen over mål. Fantastisk redning.

28. min: Sunderland roper på straffe etter at en spiller går ned i feltet, men dommeren forholder seg rolig.

36. min: 1-1 SUNDERLAND. David Meyler. Sunderland angriper langs venstrekanten, og innlegget fra venstre finner David Meyler i feltet. Meyler treffer Michael Keane med det første forsøket, men Meyler får tak i returen og setter den i nettet. Lagene står dermed likt i Sunderland.

37. min: Craig Gardner forsøker seg med et langskudd, men Kuszczak er med på notene.

44. min: 2-1 SUNDERLAND. Craig Gradner. Sunderland får et frispark på 18 meter, og den tidligere Birmingham-spilleren skyter rett gjennom United-muren og forbi Tomasz Kuszczak. Black Cats i ledelsen rett før pause.

PAUSE: United best i gang, og får belønning allerede etter 14 minutters spill gjennom Marnick Vermijls glimrende 1-0-scoring. Sunderland tok imidlertid mer og mer over, og mål av David Meyler og Craig Gardner sørget for ledelse til pause for Black Cats. Mye vind og vanskelige spilleforhold i nordøst.

ANDREOMGANG

46. min: Andreomgang sparkes i gang i vinden i Sunderland.

48. min: 3-1 SUNDERLAND. Ryan Noble. Forferdelig start på andreomgang for United. Et innlegg fra venstrekanten treffer Ryan Noble inne i feltet. Noble får etterhvert kontroll på ballen, vender opp, og setter ballen kontrollert i hjørnet.

50. min: Ny stor sjanse for Sunderland. Men avslutningen fra 7-8 meter går utenfor.

54. min: Bytte United. Michele

54. min: 4-1 SUNDERLAND. Ryan Noble. Kun sekunder etter United-byttet spilles Noble gjennom, og alene med keeper gjør Noble ingen feil. Triller ballen kontrollert bort i lengste hjørne forbi en sjanseløs Kuszczak. Spikeren i kista?

58. min: 4-2 UNITED! Micheal Keane. Michael Kenae får ballen fra John Cofie, setter fart inn i boksen fra høyrekanten. Keane har med seg flere spillere i feltet, men avslutter selv, og setter ballen kontant i lengste hjørne. Kan United komme tilbake?

60. min: Massacci kommer inn for Tyler Blackett.

64. min: 4-3 UNITED! Will Keane. Er det ikke den ene, så er det den andre! Will Keane vil ikke være dårligere enn sin bror, og chipper ballen elegant over keeper Carson etter et fint gjennomspill fra John Cofie.

65. min: 5-3 SUNDERLAND. Ryan Noble. Hat-trick for Noble! Innlegg fra venstrekanten, nok en gang, og Noble er på rett sted tilk rett tid og h4 ballen sikkert i mål. Målfest!

71. min: Gyliano van Velzen kommer inn for McGinty.

73. min: Van Velzen med frisk start på innhoppet. Kommer seg forbi Sunderlands venstreback, og slår et farlig innlegg som holder på å snike seg inn i lengste hjørne. Dessverre stryker ballen stolpen og går utenfor.

81. min: Etter et kvarter med fullstendig kaos og sjanser på løpende bånd i Sunderland, har nå kampen roet seg litt ned. United trenger fortsatt to mål for å få med seg noe hjem fra nordøst.

89. min: 6-3 SUNDERLAND. Ryan Noble. Noble med sitt fjerde mål på drøye 40 minutter! Setter ballen i nærmest hjørne fra 7-8 meters hold. For en omgang av Noble. God timing med Martin O’Neil på trubunen!

90. min: Det legges til 4 minutter. Litt for mye for de 646 besøkende i kulda!

SLUTT: Til slutt en fortjent seier for Sunderland. Ryan Noble banens store spiller med fire mål i andreomgang. United var på vei mot et minnerikt comeback midtveis i andreomgang, men dessverre punkterte Noble kampen kun minuttet etter Will Keanes 3-4-scoring.