scottyvm

Midtstopper, cornertaker og Skottlands store helt

Det er mange som mener mye om Scott McTominays ferdigheter som sentral midtbanespiller i United.

I Skottland gjør manager Steve Clark det helt annerledes.

Lørdag var United-spilleren igjen høyre midtstopper i en trebackslinje på landslaget, og i tillegg tok United-spilleren corner fra venstresiden før pause.

Dette siste var noe snodig, siden McTominay jo er kjent som en god hodespiller.

Før pause slet han individuelt og også Skottland som kollektiv, men etter pause hevet United-spilleren spillet sitt betraktelig.

Til slutt ble han også den store helten.

På stillingen 2-2, fire minutter på overtid, fikk skottene så corner.

Heldigvis var den fra høyre, og dermed tok McTominay plass inne i feltet. Corneren ble slått, stusset videre og på bakre stolpe kneet McTominay inn det viktige seiersmålet for skottene.

Det var hans første landslagsmål i hans 27. landskamp.

scott2432

Det var viktig siden Skottland nå har fire poeng å gå på ned til Israel på 3. plass i kamp om 2. plassen som gir play off om en VM-plass neste høst.

McTominay ble også matchvinner foran Sir Alex Ferguson som hadde tatt turen også til denne kampen.

siralex2

18.00: Skottland 3-2 Israel (slutt)

5.min: 0-1 Zahavi (frispark rundt muren og i mål)
29.min: 1-1 McGinn (plassert skudd i vinkelen, etter fint raid av Robertson)
32.min: 1-2 Dabbur (Frispark inn i feltet, litt frem og tilbake, en keeperredning og retur før han scoret i åpent mål)
45.min: Dykes misbrukte straffe for Skottland.
57.min: 2-2 Dykes (Innlegg Robertson, Dykes knottet ballen inn, dommer blåste først, men VAR godkjente målet)

90+4.min: 3-2 McTominay (corner, stuss, McTominay med kneet på bakre stolpe)