Sterk seier mot sterk motstand

Med hver sin scoring, sørget Will Keane og Jesse Lingard for 2-0-seier mot Everton på Moss Lane i Altrincham. Vi fulgte kampen live.

Manchester United-reservene hadde muligheten til å forlenge rekken av liga-, cup- og treningskamper uten nederlag til ti. Og det gjorde de.

Warren Joyce sine gutter fikk en pangstart på kampen da Will Keane sendte de rødkledde i ledelsen allerede etter seks minutters spill. Den talentfulle angriperen driblet vekk to Everton-spillere inne i 16-meteren før han på kontant vis banket ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Marcus Hahnemann.

Manchester United-reservene red videre på den gode starten, og vartet opp med raskt og presist pasningsspill langs gresset på Moss Lane i den første omgangen. Riktignok gikk det en god stund fra den første scoringen til den neste målsjansen, men da skapte de lovende ungguttene til gjengjeld sjanser på nærmest løpende bånd.

Først var det Mame Biram Diouf som forsøkte seg med et helvolley-skudd rett i Everton-blokka, før Jesse Lingard bare minutter senere prøvde lykken med et frekt skudd fra 20 meter. Tre minutter senere var United-reservene igjen nære ved å doble ledelsen etter et Davide Petrucci-skudd. Den unge italienerens avslutning led imidlertid samme skjebne som Lingards – og gikk en liten halvmeter til side for mål.

Til tross for at flere scoringer – på merkverdig vis – uteble, var det i både store og lengre perioder likevel en fryd for øyet å se de lovende United-guttenes prestasjoner. Innsatsen, pasningsspillet og trøkket i forsvarsspillet satte en liten støkk i flere av de rutinerte Everton-spillerne, som tilsynelatende ikke hadde ventet seg en så tøff oppgave.

Gjestene mer med

For Everton, som mønstret et sterkt og rutinert mannskap fra start, fikk en marerittstart på kampen – og brått kunne de også ha ligget under med både to og tre etter 35 minutter spilt. Men, etter klar United-dominans og godt spill, kom gjestene plutselig mer og mer med i de ti siste minuttene av den første, fartsfylte og underholdende omgangen. Riktignok skapte ikke de blåkledde scouserne allverdens, men de la i hvert fall et godt grunnlag før kampens siste 45 minutter.

Og spesielt Ross Barkley, som ifølge flere engelske aviser er på blokka til Sir Alex Ferguson, var toneangivende, og midtbanemannen viste litt av hva som bor i ham før sidebyttet.

Fartsfylt åpning på 2.omgang

Manchester United-reservene foretok etter spillerbytte umiddelbart etter sidebyttet da Sean McGinty kom inn for Zeki Fryers. Så fortsatte kampen slik den på så underholdende vis også utfoldet seg i kampens første 45 minutter.

Først burde Mame Biram Diouf ha doblet ledelsen da han fikk muligheten fra fem meter etter et fantastisk innlegg signert Paul Pogba, og deretter vartet Ben Amos, som var svært god i kveld, opp med en glimrende redning som hindret Everton i å få noen ufortjent utlikning.

Det påfølgende kvarteret bød på tøffe dueller, midtbanekriging og gode forsøk på gjennomspill, men de store sjansene uteble. Ja, i hvert fall helt inntil Everton fant ut at nok fikk være nok. Nå var det i stedet de som for alvor tok grep om kampen.

Først satte gjestene Ben Amos på en skikkelig prøve etter et langskudd, før de blåkledde igjen trengte seg gjennom forsvarsmuren, for så å se ballen gå i treverket. Og plutselig var United-reservene under ordentlig press.

Etter 65 spilte minutter måtte Ben Amos – igjen – i aksjon – denne gangen etter et meget godt skudd fra skrått hold inne i United-feltet. United-reservene hadde gjestene i knestående i kampens første 35 minutter, men de fremmøtte på Moss Lane måtte etter hvert innse at det stort sett dreide seg om de gjestene i så godt som hele den andre omgangen.

United kom på noen visitter i ny og ne, men Ben Amos – som var så godt som arbeidsledig i den første omgangen – måtte varte opp med den ene gode redningen etter den andre. Og plutselig hadde Everton altså grunn til å føle at vertenes ledelse var av den ufortjente sorten.

Avgjørelsen faller

Så falt plutselig avgjørelsen. Slik som den andre omgangen hadde utartet seg, kom den totalt mot spillets gang. Men scoringen var så flott at det gikk et aldri så lite gisp gjennom stadionanlegget på Altrincham.

Sean McGinty fosset oppover venstrekanten og la et glimrende legg bak Everton-forsvaret – der en av kampens profiler, Jesse Lingard, befant seg. Han rakk akkurat å slenge frem en lang fot, slik at ballen satt klistret oppe i vinkelen bak en sjanseløs Hahnemann.

De siste ti minuttene var relativt hendelsesfattige, og dermed ebbet kampen ut med 2-0-seier etter en underholdende og fartsfylt kamp på Moss Lane. Kveldens trepoenger betyr at Manchester United tar seg opp på en foreløpig andreplass på tabellen.

Forhåndssak:

Der skal United-reservene forsøke å forlenge rekken av liga-, cup- og treningskamper uten nederlag til ti. Sist gang laget gikk av banen uten minst uavgjort, ligger så langt tilbake som til ligaåpningen i midten av august, da Arsenal vant 2-1 i London.

United-reservene ligger i øyeblikket som nummer tre på tabellen i Premier Reserve League North, seks poeng bak Newcastle *), som med 2-0-seieren over Wigan i går har spilt en kamp mer enn rødtrøyene, og to bak Sunderland. United har imidlertid to kamper til gode på De svart kattene og en god mulighet til å passere dem allerede i kveld.

Men det er tett i køen. Kveldens motstander, Everton, ligger for eksempel bare to poeng bak rødtrøyene, på en fjerdeplass, og vil med seier passere United. Med andre ord bør begge kveldens aktører ha nok å spille for.

Vi følger naturligvis oppgjøret her på united.no

I opptak på Viasat Fotball

Kampen, som starter klokken 20 (skandinavisk tid), må (av en eller annen uforståelig grunn) vike til fordel for Europa League på Viasats norske sendeplan. Viasat Fotball viser imidlertid oppgjøret i opptak fra klokken 22.45.

*) Kommende tirsdags bortekamp mot Newcastle er blitt flyttet til tirsdag 3. januar.

Spillerstatistikken Scoringsstatistikken Terminlisten Tabellen

_______________________________________________________________________________

MANCHESTER UNITED-RES. – EVERTON-RES. 2-0

Manchester United: Ben Amos – Marnick Vermijl, Michael Keane, Michele Fornasier, Zeki Fryers (Sean McGinty, 46.)- Larnell Cole, Paul Pogba (Tom Thorpe, 90.), Davide Petrucci, Jesse Lingard – Mame Biram Diouf, Will Keane (John Cofie, 90.).

Ubenyttede innbyttere: Joe Coll, Ravel Morrison

1. Kampen er i gang!

6. 1-0 – Will Keane sender United-reservene i føringen allerede etter seks minutter. Den talentfulle unggutten dribler av to mann og banker ballen opp i nettaket. Slett forsvarsspill, men nydelig gjort av Keane!

18. Everton snapper opp en slapp Pogba-pasning og stormer i angrep. Michele Fornasier rydder unna til corner med en kontant takling. Gjestene beholder lærkula.

22. Mame Biram Diouf treffer klokkerent på hel-volley etter litt klabb og babb inne i feltet, men et oppofrende Everton-forsvar blokkerer skuddet. United opprettholder presset og får til slutt en corner. United-reservene spiller god fotball i øyeblikket!

24. Underholdende på Moss Lane i øyeblikket! United-reservene triller nærmest ball i hatt med forfjamsede scousere, og stillingen burde – og kanskje skulle – også vært større.

27. United-reservene er nære ved å doble ledelsen! Will Keane vinner ballen liggende, gir videre til Pogba, som igjen sender videre til Lingard. Han prøver å skru ballen nede i det lengste hjørnet, men ballen går en liten halvmeter tilside for mål.

35. Davide Petrucci mottar ballen på 20 meter, og nøler ikke et sekund før han smeller til. Ballen fyker noen få centimetere til side for gjestenes sisteskanse. Godt forsøk!

45. Lagene går til pause på stillingen 1-0 til Manchester United-reservene. Ledelsen er fortjent!

46. 2.omgang er i gang.

– United-reservene har foretatt et spillerbytte: Sean McGinty kommer inn for Zeki Fryers.

47. Paul Pogba kommer til et fantastisk innlegg mot Mame Biram Diouf, men senegalseren må fortvilet se at Hahnemann redder forsøket fra fem meter. United må nøye seg med hjørnesparket.

49. Everton kommer plutselig alene gjennom med Ben Amos, men sisteskansen redder glimrende! Morsomt start på andreomgang!

58. Det er Everton som kjører matchen i øyeblikket.

60. Everton trenger seg gjennom Uniteds forsvarsmur, og smeller ballen i treverket. United heldige nå…

70. Ross Barkley prøver seg med et frispark fra 20 meter, men Ben Amos fanger ballen enkelt.

75. United-reservene har mer enn nok med å forsvare sitt eget bur.

78. Everton kommer til skudd etter innlegg, men Ben Amos er lynraskt nede og redder!

82. 2-0! Jesse Lingard avgjør kampen til Uniteds fordel. Sean McGinty slår et glimrende innlegg bak Everton-forsvaret, og der har Lingard tatt løpet. Han får slengt fram en lang tå slik at ballen smetter inn bak en sjanseløs Hahnemann. Scoringen kommer så til de grader mot spillets gang, men det er det ingen rødkledde som bryr seg om.

89. Tom Thorpe erstatter en haltende Paul Pogba, som tilsynelatende fikk seg en smell i ankelen.

90. Kampen er slutt. United-reservene vinner 2-0!