– Stemmer det at Pogba ikke kan være fornøyd nå, Ole?

– Han er i en situasjon med klubben sin hvor han ikke kan være fornøyd, verken med spilletid eller posisjonering [Sport Witness oversatte det også direkte slik, så vi velger å gjøre det samme, red.anm.], sa Frankrikes landslagstrener Didier Deschamps om Paul Pogba denne uka.

Fredag ble Ole Gunnar Solskjær spurt om dette på sin pressekonferanse før WBA-kampen.

Han ga et ganske langt svar, men uten å svare direkte på spørsmålet.

– Stemmer dette med dine samtaler med Paul? Er han fornøyd i United?

– Paul hadde en vanskelig sesong forrige sesong. Så fikk han coronaviruset, begynte United-manageren.

– De tre kampene han nå hadde for Frankrike hjalp både oss, ham og Frankrike. Han fant rytmen.

– Jeg har snakket med Paul etterpå selv også, og han sa at han definitivt følte seg sterkere mot slutten av kampene mot Portugal og Sverige på grunn av disse kampene.

– Han spilte bra også. Frankrike kvalifiserte seg også, så jeg tror at han bare vil bli bedre. Som jeg har sagt: Han er både en viktig spiller og menneske for oss. Å ha ham fornøyd og i form blir viktig for den rekka med gode kamper vi nå håper å gå inn i.

OMDISKUTERT: Men Paul Pogba fikk tre kamper fra start for Frankrike i landslagspausen. Han følte seg sterkere etterpå, oppsummerte Ole Gunnar Solskjær.

Ellers handlet det på pressekonferansen også om fem innbyttere (igjen). Newcastle-manager Steve Bruce mente nemlig at fem bytter ikke var løsningen for å forhindre skader.

Solskjær påpekte imidlertid at alt hang sammen, både antall innbyttere og det tette kampprogrammet. Det var ingen motsetning.

– Men mange skader skjer mot slutten av kampene, også på grunn av slitasje. Å ha muligheten til å bytte et par man ekstra ville da kunne hjulpet, sa Solskjær.

United-manageren håpet også at det faktisk kan bli tilskuere igjen i Premier League før nyttår, som det nå diskuteres, men det handlet også en del om hjemmeformen.

HUSK TIPP LAGET: Fristen før WBA er 12.00 lørdag.

Fortsatt uten hjemmeseier i ligaen

Før lørdagens kamp mot WBA står United med fire hjemmekamper uten seier i ligaen denne sesongen.

– Det å spille hjemme er ikke som tidligere. Alle husker den første kampen, at vi ikke var forberedt, at Palace fortjente seieren. Tottenham fortjente så seieren etter det røde kortet Martial ikke burde hatt, men mot Chelsea og Arsenal kunne fansen absolutt hjulpet oss.

– Samtidig har vi vår største seier denne sesongen (Leipzig) på hjemmebane, men uten supportere på Stretford End er det annerledes.

– Det er ikke så enkelt som å si at «derfor vinner vi ikke hjemme». Det er ikke så enkelt. Det er ulike grunner. Den beste kampen denne sesongen var jo hjemme mot Leipzig, så hjemme og borte er ikke som før. Det er ikke som i Norge med noen hundre tilskuere til stede. Det er helt sterilt her. Vi forsøker å finne svaret, løsningen og Everton i forrige kamp viste et United-lag som vi ønsket. De hadde kun ett skudd på mål, og vi hadde to flotte lagmål og til slutt også ett  på kontring.

– Hva forventer du av WBA lørdag?

– En vanskelig kamp lørdag. Vi møtte dem rett før oppstarten i sommer (treningskamp), med to 11ere, og begge lagene vi møtte var gode. Jeg har kjent (manager) Slaven (Bilic) i mange år, først som spiller da han markerte meg, så jeg forventer et lag som gir oss problemer, men vårt fokus er oss selv, at vi vil se mer av det vi var gode på mot Everton. Vi vil dominere, men vi vil også forsvare oss godt, sa Solskjær.

LES OGSÅ: Solskjær sa mye om skadesituasjonen