Vurderer Pogba som kaptein: – Trenger ingen forklaring

Ole Gunnar Solskjær har full tillit til mye omtalte Paul Pogba. Etter 2-0-seieren mot Perth Glory ble franskmannen lansert som et mulig kapteinsemne.

Dermed ruller debatten om Manchester Uniteds stjerne videre.

Solskjærs uttalelser om Pogba på sin første pressekonferanse skapte oppsikt, mens united.no-journalist Bjarte Valen i sin analyse derimot skrev at nordmannen gjorde «et smart valg ved å spille sin første hånd med nøye planlagt forsiktighet».

På lørdagens pressekonferanse kom Solskjær med en ny støtteerklæring til Pogba, som er en av flere kandidater til å bli lagets nye kaptein etter at Antonio Valencia var ferdig i klubben.

Mot Perth Glory var Ashley Young var kaptein i første omgang, og Juan Mata i andre.

– Ja, jeg tror ikke det trenger noen forklaring. Vi skal diskutere det senere, svarte Solskjær da han ble spurt om Pogba var en kandidat, ifølge Manchester Evening News.

En avgjørelse blir ikke tatt før sesongen sparkes i gang mot Chelsea 11. august.

– Vi har flere muligheter, og vi skal ta en grundig vurdering etter oppkjøringen. Ashley vil ha kapteinsbindet til vi har bestemt oss.

Paul Pogba har blitt koblet til Juventus og Real Madrid i hele sommer etter at både han og Mino Raiola uttrykte et ønske om et klubbytte for franskmannen. Lørdag skrev Daily Mirror at United har økt prislappen til 180 millioner pund som følge av agentens uttalelser.

Pogba kom med følgende melding da han traff journalistene i Perth lørdag:

– Det er ingen grunn til å snakke. Hvorfor skal jeg gjøre det? sa Pogba ifølge Daily Mail.

I GANG: Paul Pogba hadde 45 gode minutter mot Perth Glory.

Rashford-ros

I 2-0-seieren mot Perth Glory markerte Pogba seg fram med en lekker målgivende pasning på scoringen til Marcus Rashford etter hvilen.

– Jeg er veldig fornøyd med målet til Rashford. Det handlet om instinkt. Det er ikke et av de vakreste målene han har scoret, men jeg har sagt til Marcus at han er nødt til å score flere slike mål, sa Solskjær til MUTV etter kampen.

– Det var en kamp der vi hadde ballen hele tiden. Vi spilte bra mot et godt organisert lag som ikke ga oss mye rom.

Solskjær var også godt fornøyd med nysigneringene Daniel James og Aaron Wan-Bissaka som begge fikk gode vurderinger på spillerbørsen til united.no.

– Det var en god start for James. Det er morsomt å se ham spille. Nå er vi nødt til å sørge for at han utvikler seg videre, sa nordmannen, som også lot seg begeistre av scoringen til en annen James.

– Det var et fantastisk skudd. Gutten kan spille! sa Solskjær om 2-0-scoringen til James Garner.

LANGSKUDD: James Garner scoret etter bare et drøyt minutt på banen.

Shaw-skade

United-manageren ble også spurt om status på overgangsmarkedet, men kunne ikke gi noen oppdateringer på den fronten annet enn at han var optimistisk.

Luke Shaw gikk for øvrig av banen sju minutter før slutt, og Solskjær kunne bekrefte at venstrebacken hadde en «stram hamstring».

LES OGSÅ: