United vant komfortabelt i Liverpool

Manchester United vant 2-0 borte mot Everton.

Manchester City og Chelsea vant 4-0 i sine kamper, og la med det press på United før den viktige bortekampen mot Everton.

Everton er «best of the rest», og ligger på femteplass, og dette var definitivt en av kampene hvor rivalene hadde forhåpninger om at United skulle gi bort poeng. United tapte forrige gang de møtte Everton, i en relativt betydningsløs ligacupkamp i desember.

Slik gikk det ikke. I forrige kamp kom målene i andreomgang, denne gangen scoret United begge sine mål i førsteomgangen, og det endte 2-0 til United etter scoringer av Ella Toone og Christen Press.

Dermed har United fortsatt like mange poeng som Chelsea, riktignok med én kamp mer spilt. Se tabellen her.

VANT: Casey Stoney.

Tidlig United-ledelse

Kampen startet relativt jevnt: Everton var frempå uten at det ble virkelig farlig, mens United heller ikke så veldig farlige ut da Christen Press i det sjuende minuttet av kampen kom seg til Uniteds første skudd.

Det angrepet kom etter et Leah Galton-løp på venstresiden, og kort tid etterpå kom Galton løpende nedover kanten med ballen igjen.

Hun slo inn, og keeper og forsvarsspiller fikk ikke ballen unna skikkelig, og på bakerste stolpe var Ella Toone på riktig sted til riktig tid. Hun satte ballen i mål, og scoret med det sitt sjette ligamål for sesongen.

SCORET UNITEDS FØRSTE: Ella Toone, Uniteds toppscorer denne sesongen.

Press doblet ledelsen

Everton var for fullt med i kampen, men det var helt klart United som skapte de store sjansene. Christen Press hadde noen brukbare sjanser, og Ella Toone hadde en god mulighet til å øke til 2-0 da hun ble spilt gjennom i bakrom, men det så lenge ut til at det ville stå 1-0 til United til pause.

Noen minutter før pause slo United til igjen, og hindret det. En Everton-blokkering i egen boks hindret et Christen Press-skudd, og ballen ble først klarert, men Katie Zelem kjempet ballen tilbake til farlig område da hun sendte ballen til Hayley Ladd, og Ladd spilte en glimrende gjennombruddspasning gjennom til Christen Press, som i duell med en Everton-forsvarsspiller klarte å få skutt, og avslutningen var god nok til å havne i nettmaskene – 2-0 til United.

Dette var Press’ andre mål for Manchester United. Det første kom i 4-2-seieren borte mot West Ham i oktober. Det gledet nok Press ekstra mye å levere en så god førsteomgang siden Tobin Heath er ute med skade de neste månedene.

DOBLET LEDELSEN: Christen Press.

Lite skjedde i andreomgangen

I andreomgangen var det egentlig ikke så mye å skrive om. Det skjedde egentlig bare tre ting som egentlig er verdt å nevne:

• Mary Earps hadde en god redning på et meget godt Jill Scott-langskudd.
  • I det 66. minutt byttet United Jess Sigsworth inn for kaptein Katie Zelem.
  • I det 81. minutt gjorde United et dobbeltbytte hvor Lauren James og Kirsty Hanson kom inn for Christen Press og Leah Galton.

Det endte 2-0 til United.

Maria Thorisdottir kom aldri på banen for United, men kanskje debuten kommer neste gang, mot Reading?

Everton 0–2 (0-2) Manchester United

Women’s Super League
Walton Hall Park

Mål: 0-1 Ella Toone (9.), 0-2 Christen Press (42.).

Manchester United: Mary Earps – Kirsty Smith, Amy Turner, Millie Turner, Ona Batlle – Katie Zelem (Jess Sigsworth, 66.), Hayley Ladd, Jackie Groenen – Ella Toone, Christen Press (Lauren James, 81.), Leah Galton (Kirsty Hanson, 81.).
Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Maria Thorisdottir, Ivana Fuso, Jane Ross.

(Her kommer de aller viktigste oppdateringene – mål, kjempesjanser, bytter, røde kort, osv. – fra kampen.)

1: Kampen er i gang på Walton Hall Park. Chelsea vant tidligere i dag, og City leder sin kamp også, så det legger press på United.

7: Uniteds første skudd kommer fra Christen Press etter en god offensiv blokkering av Hayley Ladd etter at Jackie Groenen ikke klarte å kontrollere Leah Galtons innlegg. Dessverre er ikke Press’ skudd godt nok.

9: MÅL. Ella Toone. Leah Galton skaper trøbbel for Everton på venstresiden, og keeper klarer ikke å klarere innlegget hennes skikkelig. Ballen havner hos Ella Toone på bakerste stolpe, og hun plasserer ballen ganske enkelt i mål. God start.

26: United var best i perioden etter målet, og Christen Press hadde noen nesten-sjanser, men nå har Everton vært fullt på høyde med United.

31: Ella Tooone spiller gjennom Christen Press, som ikke ser ut til å være i offside. Assistentdommer vinker med flagget likevel. Press skjøt over uansett, men hvem vet, hun hadde kanskje fått med seg at spillet ble stoppet like før. Fint spill av United uansett.

35: United kontrer, og Ella Toone er gjennom i bakrom på høyresiden. Hun får bra fart i avslutningen også, men den er ikke godt nok plassert, og Everton-keeperen får stoppet den.

42: MÅL! United opp i 2-0, og det er Christen Press som endelig får målet sitt. Glimrende gjennomspill av Hayley Ladd, og Press overlister keeper med avslutningen sin.

PAUSE. Everton 0-2 Manchester United. God omgang av United.

46: Andre omgang er i gang.

52: Jill Scott (utlånt fra City) med et strålende langskudd i debuten, men Mary Earps var heldigvis god der.

66: BYTTE: Jess Sigsworth kommer inn for kaptein Katie Zelem. Da går nok Toone inn som en del av midtbaneleddet, mens Sigsworth tar kanten.

81: BYTTE: Christen Press erstattes av Lauren James, mens Leah Galton har blitt erstattet av Kirsty Hanson.

90+1: Det er lagt til tre minutter av en omgang hvor det har skjedd ganske lite.