Søndagens store håp – Liverpool er favoritt-motstanderen

Det er ikke mange som de siste årene kan si at de har Liverpool som favorittmotstander.

Marcus Rashford kan egentlig det.

Fem mål mot Liverpool

Forrige sesong scoret 23-åringen i begge hjemmekamper mot Liverpool, og totalt står han med fem mål på elleve kamper mot Merseyside-laget.

Alle de fem målene og den ene målgivende mot Liverpool har også kommet på Old Trafford.

Det er bare Chelsea og Leicester Rashford har scoret flere mot (seks) i karrieren, men mot dem har han også spilt et par kamper mer enn mot Liverpool.

FOR 10 MND SIDEN: Marcus Rashford etter mål i 3-2-seieren mot Liverpool på Old Trafford.

Nå har han også kommet glimrende i gang etter comebacket fra skade.

Først ble det ett mål på et 25 minutters innhopp mot Leicester. Så ble det den viktige 1-2-scoringen etter en drøy time på banen i 3-2-seieren mot Atalanta. Snittet denne sesongen så langt er altså pene ett målpoeng per 46. minutt på banen.

Forrige sesong leverte Rashford 36 målpoeng for United i alle turneringer – 21 mål og 15 målgivende. Det var fordelt på 4 146 minutter med spilletid, noe som betyr ett målpoeng per 115. minutt.

Dermed nærmet han seg Europatoppen på leveranse.

– De siste to årene har jeg egentlig ikke vært i nærheten av å levere det jeg kan. Det er ikke det at jeg ikke har gjort det bra, jeg har gjort det ok, men jeg vet at jeg kan gi mye mer, sier Rashford selv.

rashford222

Fire hjemmekamper med Solskjær som manager

Uniteds siste kamper viser også at hjemmekamper mot Liverpool er ganske jevne affærer.

Forrige sesong både scoret og serverte Rashford en målgivende da Liverpool ble slått 3-2 i FA-cupen. Så scoret han også da United tapte hjemme med 2-4 helt på tampen av sesongen etter at 2. plassen var sikret.

Det tapet er Ole Gunnar Solskjærs eneste mot Liverpool på hjemmebane etter at han ble United-manager.

Den første kampen med nordmannen som United-manager hjemme mot Liverpool ble spilt i februar 2019. Da fikk United skadet tre mann allerede før pause, og det endte 0-0.

Skuddstatistikken i den kampen viste 6-7 i avslutninger mot mål, og 3-1 til United i avslutninger på mål.

Den andre kampen ble spilt senere samme høst, og da endte det også uavgjort. Rashford ga United ledelsen før pause, men Adam Lallana utliknet sent i 1-1-kampen.

Skuddstatistikken i den kampen viste 7-10 mot mål, og 2-4 på mål.

Den tredje kampen vant United, som skrevet, 3-2 i FA-cupen etter scoringer av Rashford, Greenwood og Fernandes i januar 2020.

Skuddstatistikken i den kampen viste 14-14.

Den fjerde kampen mellom United og Liverpool på Old Trafford med Solskjær som manager ble spilt i mai. United tok ledelsen ved Fernandes, men Liverpool snudde til 4-2-seier etter at Rashford altså hadde redusert til 3-2.

Skuddstatistikken i den kampen viste 18-17 til United, men med 3-8 i avslutninger på mål.

Så vil nok også Cristiano Ronaldo melde seg på søndag.

Han har tre mål og to målgivende på 12 kamper mot Liverpool, og begge de to målene for United mot Liverpool tidligere i karrieren kom også på Old Trafford.