Erik ten Hag-skjermbilde fra MUTV-intervju etter Brighton-kampen, 19. mai 2024.
Skjermbilde fra MUTV-intervjuet.

TEN HAG ETTER 2-0 MOT BRIGHTON:

– Vi har luksusproblemer nå

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag var en glad mann etter at United endelig slo Brighton igjen.

– Briljant. Vi er veldig fornøyde med denne seieren, selvsagt. I førsteomgangen hadde vi ikke 100% kontroll, men i andreomgangen gjorde vi noen endringer, og nivået ble bedre, og vi endte med en fortjent seier, synes jeg.

LES OGSÅ: Roste supporterne: – Det handler om å være der både i gode tider og i dårlige tider

At Erik ten Hag var fornøyd totalt sett betyr ikke at han var fornøyd med alt. Da han fikk spørsmål om hva som ble endret før andreomgangen, så kom det tydelig frem at han ikke var fornøyd med førsteomgangen.

– Vi forsvarte oss bedre, organiseringen var bedre, og vi fikk mer press på ballen. Med ball, så holdt vi bedre på ballen, og videre derfra hadde vi bevegelser inn i bakrom, hvor vi i førsteomgangen mistet ballen altfor mange ganger i det første steget av oppbyggingen av spillet. Vi kom aldri inn i det andre steget, og vi var for statiske i våre bevegelser.

Erik ten Hag applauderer United-fansen etter 2-0-seieren borte mot Brighton, 19. mai 2024.
Erik ten Hag applauderer United-fansen etter kampen.

Det stod 0-0 frem til Diogo Dalot scoret i det 73. minutt etter å ha fått betalt for et godt løp inn i bakrom. 

– Absolutt. Det er slik det skal være, slik det skal fungere. Men det kan ikke komme kun fra Diogo, for våre midtbanespillere og våre frontspillere må gjøre slike bevegelser sidan han kommer langt bakfra, sa Ten Hag.

Det andre målet ble scoret av Rasmus Højlund, for andre kamp på rad som innbytter, og MUTV-reporter Ben Ibson påpekte at dansken er på vei inn i god form før FA-cupfinalen neste helg. 

– Absolutt. Vi har luksusproblemer nå, for som dere ser er i god form, men det er også flere spillere som kommer i form, og det er det vi trenger om vi ønsker å vinne cupen.

På pressekonferansen etter kampen brukte han også luksusproblem-ordet noen ganger, blant annet da han ble spurt om dilemmaet rundt de ulike måtene å spille på som United har vist den siste uka i lys av Højlunds to innbyttermål. 

– Dilemma? Jeg synes at det er et luksusproblem, og jeg tror at begge formasjoner kan være en suksess. Vi kan spille slik vi gjorde på Etihad, hvor jeg synes vi utgjorde en trussel med bevegelser inn i bakrom, men selvsagt med Rasmus Højlund i denne formen så må vi absolutt vurdere det [å spille med spiss]. Men jeg vil også si at en trenger ikke bare elleve spillere i en finale, for en trenger en benk også, sa Ten Hag, og åpnet med det opp for at han kan satse på Højlund som en superinnbytter for tredje gang på rad.

Se høydepunktene fra 2-0-seieren:

Roste Dalot

På pressekonferansen fikk Ten Hag også spørsmål om Diogo Dalot, siden en journalist mente at portugiseren så ut til å være nesten mer på midtbanen enn på backen nå. 

– Det handler om å skape overtall på midtbanen, og derfra er han også god til å gå på løp inn i bakrom. Han kan gjøre det fra både venstre- og høyreback. Han kan angripe fra sentralt, men også fra ute bredt, og få slått innlegg. Han er en spiller som har utviklet seg som back, ved at han både kan spille som en vanlig back, men at han også kan spille som en invertert back. 

– Utviklingen hans er veldig god denne sesongen, og vi er veldig fornøyd med dette.

Han ga også uttrykk for at han var OK fornøyd med antall mål Rasmus Højlund har endt opp med denne sesongen, med tanke på skadene dansken har hatt.

– Det kunne alltids ha vært bedre, men ikke glem at han har hatt tre skader denne sesongen. Han kom med en skade, og gikk glipp av starten. Så ble han skadet før vinteren, og så fikk han en skade etter vinteren. Hver gang ødela dette rytmen hans, så når en da scorer 16 mål i sin første sesong, så er det ok. Og det er ikke over heller, for vi må spille FA-cupfinalen [før vi teller opp]!

Casemiro med en jublende Rasmus Højlund etter 2-0-målet mot Brighton, 19. mai 2024.
Rasmus Højlund etter 2-0-målet mot Brighton.
Powered by Labrador CMS