Solskjær roste tre spillere

Det ble tap 1-0 borte mot Aston Villa i Uniteds eneste treningskamp i sommer, i en kamp hvor de fleste av Uniteds beste spillere manglet.

Det var kun tre spillere fra Ole Gunnar Solskjærs foretrukne førsteellever i sommer som fikk sjansen, selv om Dean Henderson og Donny van de Beek var nye og solide navn på laget.

Hjemmelaget scoret etter 16 minutter i en 1. omgang hvor United var det klart beste laget, men uten å klare å utnytte en rekke store sjanser. Etter pause falt kvaliteten så i takt med byttene, slik at det endte med tap.

LES OGSÅ:
Sjansesløseri i én omgang: Slik var kampen
Vår vurdering: Slik spilte United-spillerne

Fornøyd med 1. omgang

Etter kampen oppsummerte Ole Gunnar Solskjær på følgende måte.

– I 1. omgang viste vi en del bra ting. Da skapte vi også sjanser. Det viktigste var imidlertid å gi spillerne verdifulle minutter i det som er en rar og annerledes preaseason. Vi har nå vært sammen i et par uker, og det er bare én uke til ligastart.

Vi forventer å få tilbake flere spillere til neste helg.
- Ole Gunnar Solskjær

– Europa League hjelper oss likevel, siden spillerne som fikk kamper der ikke trenger så mye for å være klar igjen. Noen av dem fikk også kamper for sine respektive landslag. Vi kunne imidlertid helt klart se at noen av gutta trengte denne kampen, begynte Solskjær.


Uniteds lag mot Aston Villa. Saken fortsetter under bildet.– I pausen sa vi at vi tidvis leverte fantastisk fotball og kom oss i glimrende posisjoner, men vi var ikke kliniske nok og og manglet kanskje litt lungekapasitet.

– Vi må imidlertid bli mer kliniske. Vi må score på de sjansene vi skaper. Det er det som sikrer at vi kan reise hjem fornøyde. Samtidig, i denne kampen var ikke resultatet det viktigste.

– Jeg er veldig fornøyd med Donny

– Det var imidlertid noen positive prestasjoner. Jeg synes at Deano viste autoriteten sin bakerst. Han spilte som en ordentlig United-keeper. Etter pause så du også hvor spennende talent Teden (Mengi) er.

– Ellers var vel Donny kanskje det største plusset av utespillerne. Han er så flink til å finne rom og også skaffe seg selv tid med timingen og bevegelsene sine. Jeg var veldig fornøyd med hans prestasjon.

– Nå handler det om å lære av dette. Unge Ethan Galbraith har vært sammen med oss i sommer i Europa League, og fikk noen minutter nå. Jeg snakket med ham etter kampen, og han vet at han ga bort ballen et par ganger, men det er den læringen han trenger. Neste gang han får sjansen så er han forhåpentligvis klar.

– Vi forventer imidlertid at flere av spillerne som manglet er klare til neste helg. De som var av gårde på landslagsoppdrag fikk kamper der. I tillegg får vi tilbake et par andre mann, sa Solskjær til MUTV etter kampen.

LES OGSÅ:
Sjansesløseri i én omgang: Slik var kampen
Vår vurdering: Slik spilte United-spillerne