Solskjær og United utspilte Mourinhos Tottenham

José Mourinhos første tap som manager kom på Old Trafford i en kamp hvor United leverte meget godt, og tre viktige poeng ble hentet.

Med tre kamper siden forrige seier smakte det fryktelig godt med tre poeng mot José Mourinho og Tottenham. Marcus Rashford viste seg frem fra sin beste side, scoret begge målene, og var svært vanskelig å få has på for gjestenes forsvar.

Scott McTominay var tilbake fra start – som var viktig både offensivt og defensivt –og Jesse Lingard fortsatte den gode trenden han startet borte mot Astana.

Tidlig scoring og Glasgow kiss

Det tar ikke mange minuttene før Marcus Rashford sender United i ledelsen etter to gavepakker fra Tottenham. Først er det Davinson Sánchez som tråkler fra seg kontrollen på ballen etter aggressivt press fra Jesse Lingard. Rashford plukker opp kula ved hjørnet av 16-meteren og klinker til. Paulo Gazzaniga får lanken på ballen – og skal klare å dytte den ut til corner – men den havner i nettet via stolpen.

ÅPNET BALLET: Etter seks minutter spilt sto det 1-0 til United, og det var takket være høyrefoten til Marcus Rashford.

Før kvarteret er spilt får Harry Winks et soleklart gult kort idet han feller Daniel James som løper langs kanten. Taklingen til Winks sender James i ubalanse og den unge waliseren serverer et ufrivillig «glasgow kiss» til kneet til José Mourinho. Heldigvis kunne alle fortsette å gjøre jobben sin etter hendelsen.

SKIKKELIG SMELL: Med god hjelp fra Harry Winks, ga Daniel James tidligere United-manager José Mourinho en skikkelig smell i kneet i førsteomgang.

Rashford er farlig nær sin andre scoring når han får sjansen på frispark fra 20-22 meter. Han går for keeperhjørnet og er en knøttliten halvmeter unna å få ballen på mål. Denne gangen ser det imidlertid ut som om Gazzaniga har bedre kontroll.

Solskjærs gutter viser at de vil fortsette å holde momentumet i kampen og James utfordrer Jan Vertonghen. Han slår ballen hardt inn mot Lingard som, på det splittsekundet han får, makter å legge ballen igjen til Greenwood. 18-åringen skyter midt på Tottenhams argentinske sisteskanse.

Rashford syns tydelig at Gazzaniga fikk det litt for lett med avslutningen til Greenwood, så han bestemmer seg for å teste hvor hardt det er fysisk mulig å skyte. Han sender alle kanoners mor fra 25 meter og en strålende, nesten usynlig, redning fra Tottenham-keeperen i godt samarbeid med tverrliggeren frarøver Rashford en drømmescoring.

GJORDE OPP FOR SEG: Etter en tabbe på Rashfords første avslutning på mål, sørget Gazzaniga for balanse i regnskapet da han reddet det ekstraordinære skuddforsøket til 22-åringen senere i kampen.

Både Lingard og Rashford har flere sjanser før det smeller i motsatt ende av banen. En høy ball faller ned på midt i Uniteds 16-meter og Dele Alli flikker kula med seg, og med det sender Ashley Young og Fred opp på Stretford End. Etter en halv piruett bredsider Alli ballen i nettet bak David de Gea som ikke har hatt så mye å gjøre før scoringen. Lagene går til pause på stillingen 1-1.

Ny kjapp scoring

Andreomgang rekker såvidt å bli ett minutt gammel før Rashford legges i bakken av Moussa Sissoko inne i Tottenham-boksen. Dommer Paul Tierney peker tidlig på straffemerket, og når hverken Paul Pogba eller Anthony Martial er på banen er det liten tvil om hvem som skal få æren av å ta det.

Rashford, kjølig som bare det, setter ballen til venstre for Gazzaniga som går motsatt vei. Som i førsteomgang går United opp i ledelsen etter kort tid.

ROLIG: Rashford sendte United i ledelsen for andre gang da han scoret fra elleve meter.

Som i førsteomgang er det hjemmelaget som styrer det første kvarteret etter ledelsen. Tottenham kommer litt etter litt mer inn i oppgjøret, men uten å sette De Gea på for mange prøver.

Mourinhos gutter fortsetter å presse på, men det idet de får sin første avslutning på mål i andreomgang viser kampuret 83 spilte minutter.

Tottenham setter innpå Tanguy Ndombele, Christian Eriksen og Giovani Lo Celso, men uten stor effekt. Det ender 2-1 til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær sikrer tre ekstremt sært trengte poeng.

José Mourinho gjør noe han har gjort før – taper på Old Trafford, men i motsetning til forrige gang han gjorde det tar Manchester United tre poeng. I hans fjerde kamp som manager for Tottenham brytes seiersrekken.