Solskjær frikjennes i engelske medier

Med lang reisevei og mange minusgrader tok Ole Gunnar Solskjær en kalkulert risiko i Kasakhstan. Engelske journalister kjøper nordmannens argumenter etter 1-2-tapet for Astana og trekker fram to formidlende omstendigheter dagen derpå.

Times: Deler Solskjærs optimisme

United-journalist Paul Hirst understreker at tapet for svake Astana, som tok sine første poeng torsdag kveld, var en stor skuffelse, men trekker fram to formidlende omstendigheter:

– Kampen var betydningsløs, og United-laget var ekstremt ungt. Med en gjennomsnittsalder på 22 år og 26 dager er det det yngste laget United har stilt i en europeisk turnering.

Tahith Chong’s miss haunts Manchester United as young side suffer defeat.

I tillegg fokuserer The Times på at førstelagsspillerne får en uke med hvile i Manchester, Paul Pogba er tilbake fra Miami etter behandling, Jesse Lingard endte måltørken på ti måneder, og Dylan Levitt og James Garner var tidvis briljante.

Hirst minner om at United kan miste gruppeseieren med tap for AZ i siste runde. I så fall kan de møte lag fra Champions League i 16-delsfinalen.

MEN: – Mangel på erfaring

Lokalavisens Samuel Luckhurst var på plass i Nur-Sultan og konkluderer med at flausen til Tahith Chong var et vendepunkt i kampen.

– Etter det virket det som at ungguttene ble overveldet av anledningen. Mangelen på erfaring kom til syne, skriver journalisten, som tviler på at et eventuelt tap av Chong vil smerte klubben i samme grad som da Paul Pogba forlot klubben i 2012.

Manchester United players learn harsh lessons vs Astana.

På spillerbørsen får Chong 4, mens resten får 5 og 6. Forståelsen mellom Garner og Levitt på midtbanen trekkes fram som et lyspunkt.

Daily Mail: – Et quiz-spørsmål?

Chris Wheeler reiser spørsmålet om vi vil se tilbake på kampen mot Astana som starten på noe spesielt, eller om det blir stående igjen som et vrient quiz-spørsmål.

Journalisten trekker en parallell tilbake til 1994, da Sir Alex Ferguson slo Port Vale 2-1 med et C-lag i ligacupen med spillere som David Beckham, Paul Scholes, Gary Neville og Nicky Butt.

– Men hvem vet? Kanskje dette bare er en kuriositet om hvem som spilte på Uniteds yngste lag i Europa?

Ole Gunnar Solskjaer's young guns defeated as hosts stage second-half turnaround after Jesse Lingard's opener to claim historical victory.

I en annen artikkel har avisen en grundigere gjennomgang av enkelte av talentene der de vurderer deres muligheter for å slå gjennom på førstelaget. Ethan Laird får 3/5, Di’Shon Bernard 2/5, Dylan Levitt 3.5/5 og James Garner 3/5.

LES OGSÅ: