– Tilbudt en veldig god kontrakt

Ole Gunnar Solskjær sier det er opp til Tahith Chong å bestemme seg for om han ønsker å bli værende i Manchester United.

19-åringen kom i fokus med negativt fortegn i Kasakhstan, men er ønsket med videre av den norske United-manageren.

Både Chong og Angel Gomes er på utgående kontrakter.

– Tahith er en spiller vi tror vil utvikle seg. Vi har tilbudt ham en veldig god kontrakt, så nå er ballen på hans banehalvdel, sa Solskjær etter kampen mot Astana som endte med et 1-2-tap etter en kjempemiss av Chong.

Fra kort hold sendte 19-åringen ballen over det åpne målet, og i den påfølgende kontringen utlignet Astana.

Etter kampen beklaget Chong seg overfor lagkameratene i Nur-Sultan.

– Han sto opp og sa at kampen ville vært annerledes hvis han scoret. Han tok ansvar, men ingen angrepsspiller skal bekymre seg for å misbruke muligheter. Det er en del av utviklingen. Jeg tror jeg gjorde det en gang selv, sa Solskjær på pressekonferansen.

NEDTUR: Tahith Chong hadde ingen god opplevelse mot Astana.

Sju minutter senere sendte midtstopper og debutant Bernard ballen i eget nett til 2-1 til Astana.

– Det var skuffende selvfølgelig, og det er noe han kommer til å huske. Men jeg vil at han skal huske alt det andre han gjorde også, for han forsvarte seg godt og hadde noen gode klareringer. Han er rolig med ballen og var strålende, sa Solskjær om Bernard.

– Noen ganger misbruker angrepsspillere sjanser og noen ganger scorer forsvarsspillere selvmål. Det handler bare om uflaks. 

Solskjær uttalte også at han var godt fornøyd med kaptein Jesse Lingard som «ledet ved eksempel». Nordmannen utelukket ikke at noen av spillerne som var i aksjon kan dra på lån i vinter, men uttalte samtidig at noen av dem banker på døra til førstelaget.

LES OGSÅ: