– Solskjær er sterk nok, og vet hvordan denne jobben fungerer

Pep Guardiola mener at Ole Gunnar Solskjær ikke trenger hans støtte – og røpet at Citys måte å håndtere Uniteds ustabilitet på er å gå ut fra at det er den beste versjonen som møter opp lørdag kveld.

Pep Guardiola holdt fredag ettermiddag sin pressekonferanse før Manchester-derbyet.

I likhet med United slet City litt i starten av sesongen, men i likhet med for Uniteds del så har resultatene tatt seg opp.

I motsetning til Solskjær er likevel ikke Guardiolas posisjon noe som diskuteres – han signerte nylig ny kontrakt, og tidligere resultater i klubben gjør at hans posisjon er sterk.

Guardiola ble spurt om det at Solskjær er under et visst press utenfra etter det som skjedde i midtuka, og etter at Guardiola hadde sagt at det er dette presset som gjør at managere får så godt betalt, så erklærte han at Solskjær ikke trenger hans støtte.

– Jeg trenger ikke å gi ham støtte, for han er sterk nok, og vet hvordan denne jobben fungerer. Når vi vinner er vi genier, og når vi taper så må du sparkes. Slik er det i United og i hele verden, det er slik virkeligheten er.

TRENGER INGEN OFFENTLIG PEP-TALK MED STØTTE: Ole Gunnar Solskjær.

Guardiola snakket også om de små marginene som skilte United fra avansement, og nevnte spesifikt Martials to store sjanser som han bommet på på stillingen 1-1 mot PSG.

En journalist mente at United er ustabile, og lurte på hvordan City da forbereder seg på å møte Solskjærs lag.

– Vi tenker at vi kommer til å møte den beste versjonen av dem, og snakker spesielt hva vi må gjøre.

Videre forsøkte han å snakke litt ned betydningen av oppgjøret, men selvsagt med en anerkjennelse om at det er en viktig kamp.

– Det er ikke en utslagskamp, det handler om tre flere poeng. Det er selvsagt viktig, men mer på grunn av kvaliteten på motstanderen, men det er mange kamper som skal spilles, og vi prøver å vinne kampene våre, sa Guardiola.

VIKTIG MANN: Kevin De Bruyne.

Slik er skadesituasjonen

Guardiola kom ellers også med en oppdatering om skadesituasjonen på pressekonferansen.

Han har tidligere gitt beskjed om at Sergio Agüero ikke starter i derbyet, og denne gangen var det midtstopper Eric Garcia og Ilkay Gündogan det handlet om. Begge måtte ut med skade i midtukekampen mot Marseille.

– Bortsett fra to spillere, så er de andre spilleklare, sa Guardiola på presseseansen.

City-sjefen røpet at Garcia blir ute med skade de neste to-tre ukene, og dermed ikke er aktuell for Manchester-derbyet, mens det virker som om Ilkay Gündogan potensielt kan være tilgjengelig.

– Ilkay trente godt.

Så får vi se hva det betyr.

Her kan en lese litt om hva Ole Gunnar Solskjær sa om skadesituasjonen i United.

USIKKER: Ilkay Gündogan, her på etterskudd mot Fred (som er tilbake etter suspensjon i midtuka) i 2-0-seieren til Solskjærs lag i mars.