Slik jobber han med assistentene

– Jeg ønsker folk med egne meninger, sier José Mourinho om hans lojale støtteapparat.

Da José Mourinho ankom Manchester United i fjor sommer hadde han med seg assistent Rui Faria – og Silvino Louro, Ricardo Formosinho, Carlos Lalin and Emilio Alvarez, som utgjør resten av trenerapparatet til portugiseren.

– Jeg har ikke behov for noen nikkedukker. I stedet ønsker jeg folk med egne meninger. Selv folk som utfordrer og stille spørsmålstegn ved mine avgjørelser, sier José Mourinho til France Football ifølge Manchester Evening News.

Ønsker ingen forstyrrelser under kamp

Under kamper så skyr han imidlertid sine medhjelpere. Det har noen logiske forklaringer, skal vi tro den eksentriske United-sjefen.

– Jeg sier alltid «under kampene ønsker jeg å tenke i fred» til assistenene mine. Jeg vil ikke ha folk som går rundt og prater rundt meg og som skal fortelle meg ting, sier han videre.

– I slike øyeblikk ønsker jeg å bruke min egen kompetanse – med mitt eget instinkt og etter hva jeg selv føler. Jeg ønsker å trene laget på egenhånd.

POGBA OG SJEFEN: Paul Pogba og José Mourinho mot Rostov i mars.

– De skal kritisere meg

Det betyr imidlertid at han står for alt arbeidet Uniteds 11 utsendte gjør på banen. Den æren deler han med sine assistenter.

– Iløpet av uken, enten før eller etter kamper, lar jeg dem imidlertid få jobbe som managere som tenker for seg selv. De skal tenke på det jeg sier, kritisere meg, og stille spørsmålstegn til hva jeg gjør med laget, sier Mourinho.