Snudde kampen med to raske mål

Et United-lag uten Amad Diallo og Shola Shoretire (og en skadet Hannibal Mejbri) gjestet Southampton lørdag ettermiddag, og det endte med 2-1-seier for United.

Southampton så ut til å vippe kampen til sin fordel da de tok ledelsen med litt over et kvarter igjen av ordinær tid, men to raske (og flotte) Charlie McCann-mål på slutten snudde kampen for United på slutten.

United ligger med det på tredjeplass i Premier League 2, med seks poeng opp til City som topper tabellen, men United har spilt én kamp mer enn lagene rundt på tabellen.

Målløs førsteomgang

Den første halvtimen var relativt rolig, men begge lag hadde sjanser. En god benparade fra Matej Kovar stoppet Southamptons Smith, mens Charlie McCann og Martin Svidersky også hadde hver sin mulighet tidlig i kampen.

Det siste kvarteret av andreomgangen hadde United – som for en gangs skyld stilte med tre stoppere og vingbacker – flere store sjanser.

Mark Helm og Charlie McCann hadde hver sin mulighet, men det var spesielt Joe Hugill som var nær scoring.

De to største sjansene fikk han da han var våken og snappet ballen fra Southampton-keeperen litt ute mot siden av straffefeltet, og han skjøt først ett skudd i korthjørnet, og så ett mot det lengste hjørnet. Det første ble stoppet på streken av en forsvarsspiller, mens Hugill satte returen i stolpen.

Fem minutter senere (og fem minutter før pause) fikk Hugill nok en mulighet, men for en gangs skyld brukte han for lang tid på å få avgårde et skudd, og en forsvarsspiller fikk grepet inn i siste liten før han fyrte av.

Det stod 0-0 til pause.

U23-SJEF: Neil Wood.

Southampton-mål

Andreomgang ble roligere enn den første, men United kom seg til noen sjanser som Bycroft i Southampton-buret reddet, mens Matej Kovar måtte slå til med noen gode redninger også.

Joe Hugill var langt mindre aktiv i andreomgangen enn i den første, og ble etter hvert erstattet av bursdagsbarnet Dillon Hoogewerf (18 år).

I kampens 74. minutt ble omsider en av keeperne overlistet, og dessverre var det Kovar som måtte gi tapt. Southamptons Kazeem Olaigbe leverte et flott langskudd som tsjekkeren bare fikk fingertuppene på, og Southampton ledet 1-0.

MÅTTE GI TAPT TIL SLUTT: Matej Kovar.

McCann-show på slutten

Det så ut til at de tre poengene skulle bli igjen i Southampton, men Charlie McCann ville det annerledes.

Først utlignet han for United i det 83. minutt etter å ha vendt opp på vakkert vis i Southamptons boks etter å ha fått et innlegg fra høyre, og McCann plasserte ballen lavt i hjørnet.

Så like etterpå fikk han ballen ute på venstresiden, gikk innover og dunket ballen i det lengste hjørnet med et godt skudd.

Han scoret Uniteds mål i tapet mot Everton tidligere i uka, og endte altså med tre mål denne uka. Ikke verst for en sentral midtbanespiller.

SNUDDE KAMPEN: Charlie McCann.

Southampton 1–2 (0-0) Manchester United

Premier League 2
The Snows Stadium, Southampton

Mål: 1-0 Kazeem Olaigbe (74.), 1-1 Charlie McCann (83.), 1-2 McCann (85.).

Manchester United: Matej Kovar – Max Taylor, Will Fish, Reece Devine – Harvey Neville (Noam Emeran, 79.), Martin Svidersky, Ethan Galbraith, Charlie McCann, Álvaro Fernández – Mark Helm, Joe Hugill (Dillon Hoogewerf, 64.).
Ubenyttet innbytter: Ondrej Mastny.

(Her kommer det oppdateringer om det viktigste – mål, bytter, røde kort, osv. – fra Uniteds kamp.)

1: Kampen er i gang. United ser ut til å spille med en trebackslinje og vingbacker denne gangen.

11: Southamptons Smith med god sjanse, men god benparade av Matej Kovar. McCann og Svidersky hadde også begge muligheter for United for noen minutter siden.

31: Brukbar United-sjanse. Mark Helm skyter via en Southampton-forsvarsspiller, og keeper får bare slått ballen til hjørnespark.

36: Joe Hugill vinner ballen fra keeper litt ute mot siden, og skyter mot korthjørnet. Der er en Southampton-forsvarer som blokkerer skuddet, men Hugill får en ny skuddmulighet, og den skyter han mot det lengste hjørnet – og treffer stolpen! Svært nær United-ledelse der.

41: Ny stor sjanse for Joe Hugill! Fint United-angrep ender med at Hugill får ballen i skuddposisjon, men han bruker litt tid, og akkurat i skuddøyeblikket får en Southampton-spiller grepet inn.

43: United presser på nå. McCann nettopp med et skuddforsøk som ble stoppet også, etter at Southampton sliter med å få ballen unna på et hjørnespark.

Pause. 0-0.

46: Andre omgang er i gang.

49: United best i gang. McCann-skudd stoppes av Jack Bycroft i Southampton-buret.

59: Denne Bycroft i Saints-buret begynner å bli plagsom for United. Ethan Galbraith med et godt skuddforsøk på et frispark fra lang distanse, men nok en gang er burvokteren i veien.

62: Stor Southampton-sjanse etter Max Taylor-feil, men Matej Kovar leverer en god beinparade. På den påfølgende corneren klarer Kovar så vidt å stoppe en heading etter å ha vært litt skjult. Travel dag for keeperne etter hvert her!

64: BYTTE: Hvordan feire 18-årsdagen på best mulig vis? Jo, å spille en U23-kamp i Southampton, vel. Bursdagsbarnet Dillon Hoogewerf erstatter Joe Hugill, som ikke har fått til stort i andreomgangen etter å ha vært farlig i den første.

73: Kampen har roet seg – kan United klare å overliste Bycroft mot slutten av kampen, tro? Akkurat ser det ikke slik ut.

74: MÅL. Southampton scorer. Flott langskudd av Kazeem Olaigbe som Kovar bare får noen fingertupper på.

79: BYTTE: Offensivt bytte fra United – Noam Emeran erstatter Harvey Neville.

83: MÅL! United har utlignet. Charlie McCann får snappet opp ballen i Southamptons straffefelt med en lekker vending etter etter et innlegg fra høyre, og han skyter den på flott vis ned i hjørnet – men vendingen var flottere enn skuddet! 1-1.

85: MÅL! McCann har snudd kampen! 2-1! Får ballen ute til venstre, og går innover, og dunker ballen i det lengste hjørnet. Flott mål. Hans tredje denne uka.

SLUTT, United holder unna, og vinner 2-1.