Scoret fire i derbyet – scoret mot Derby også i United-tap

United stilte svært ungt selv til U18-laget å være, med mange U16-spillere, og dermed var det ikke så overraskende at United tapte mot Derby selv om United toppet tabellen før kampen.

Charlie McNeill scoret igjen for United, etter fire mål i derbyet mot City sist, men Derby snudde kampen og vant 3-1 på Carrington.

Les om U23-lagets snuoperasjon her.

Godt målvaktspill, tidlig skade og rekord

Kampen startet ganske jevnspilt, og ingen av lagene var ufarlige. I det tiende spilleminuttet ble Alejandro Garnacho spilt gjennom, noe som kunne blitt en farlig sjanse, men Derby-forsvaret klarte å hindre at det ble mer enn et hjørnespark, og hjørnesparker klarerte Derby.

De gikk i angrep, og fikk kampens første store sjanse, men godt keeperspill fra Johan Guadagno hindret Rams i å score fra kort hold.

Som om ikke United allerede stilte ungt selv til U18-kamp å være, så måtte United bytte ut en av sine mer erfarne forsvarsspillere allerede i det 20. minuttet av oppgjøret. Iestyn Hughes måtte ut med skade, og inn kom Finley McAllister. MUTV-kommentatorene kunne melde at McAllister i 2019 ble tidenes yngste spiller på Uniteds U16-lag, i en alder av bare 13 år. Ifølge akademiekspert @jb_8521 fra Twitter så ble McAllister også tidenes yngste U18-spiller for United.

McNeill fornektet seg ikke, men Derby slo tilbake

I det 36. minutt tok United ledelsen.

Alejandro Garnacho gjorde en god jobb med å vinne ballen høyt, og det tillot Charlie McNeill å løpe rett mot mål. Keeper klarte å stoppe McNeills skudd, men returen satte målmaskinen i mål.

Dermed ledet United 1-0.

Kort tid før pause utlignet Derby.

Den tidligere Chelsea-akademispilleren Malik Mothersille var sterk med mann i ryggen i United-boksen, og avslutningen var god, og dermed stod det 1-1 til pause.

McNeills mål:

Derby-snuoperasjon

Det tok ikke så lang tid i andreomgangen før Derby hadde snudd kampen.

United holdt på å score selvmål etter noen minutter, og et par minutter senere scoret United et slags selvmål ved å la være å markere Courtney Clarke i egen boks på en dødball, og Clarke satte ballen mellom beina på Guadagno.

Dermed stod det 2-1 til Derby.

Med rundt 20 minutter igjen av kampen ble det 3-1 til bortelaget. Osazee Aghatise scoret med et vakkert frispark, og det så tøft ut for det unge United-laget.

United prøvde å kjempe seg tilbake i kampen, men det var ingen god andreomgang av United, og kampen endte med 3-1-seier til Derby.

Liverpool gikk lørdag forbi United på U18-tabellen etter dette resultatet.

U18: Manchester United 1–3 (1-1) Derby County

U18 Premier League
Carrington

Mål: 1-0 Charlie McNeill (36.), 1-1 Malik Mothersille (43.), 1-2 Courtney Clarke (50.), 1-3 Osazee Aghatise (71.).

Manchester United: Johan Guadagno – Iestyn Hughes (Finley McAllister, 20.), Louis Jackson, Björn Hardley, Sam Murray – Maxi Oyedele, Charlie Savage – Kobbie Mainoo (Oliver Kilner, 65.), Dan Gore (Sam Mather, 78.), Alejandro Garnacho – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Sam Mather, Jack Kingdon.

1: Kampen er i gang. United stiller altså ekstra ungt i dag, og får det nok ikke enkelt, men det er gode nok spillere til at det fint kan gå bra også, spesielt om Charlie McNeill har en god dag.

11: Derby med den første virkelig store sjansen, men svenske Johan Guadagno slår til med en De Gea-aktig redning fra kort distanse. Bra keeperspill.

20: BYTTE: 14 år gamle Finley McAllister kommer inn for en skadet Iestyn Hughes. I 2019 ble McAllister tidenes yngste spiller på Uniteds U16-lag, i en alder av bare 13 år. Dette ifølge MUTV-kommentatoren. McAllister skal også være tidenes yngste U18-spiller, en rekord Angel Gomes hadde tidligere.

33: Charlie McNeill får sin første sjanse, men denne gangen klarer han ikke å få ballen i nettet. Skyter like utenfor.

36: MÅL! Charlie McNeill sender United i ledelsen! Han får to sjanser, og da scorer han selvsagt. 1-0. Garnacho vant ballen høyt, og skal også ha litt av æren for målet.

Se målet:

43: MÅL. Den tidligere Chelsea-akademispilleren Malik Mothersille utligner for Derby. Sterk og god med mann i rygg, og god avslutning.

PAUSE. Manchester United 1-1 Derby County.

46: Andre omgang er i gang.

50: Nesten selvmål av Maxi Oyadele, men Guadagno redder.

52: MÅL. Derby har snudd det. Prøvespiller Courtney Clarke scorer. Får stå altfor alene der på et frisparkinnlegg, og skyter ballen mellom beina på Guadagno.

58: Garnacho ligger nede etter å ha blitt taklet hardt. Manchester Uniteds støtteapparat er tilsynelatende ganske misfornøyd med taklingen. Med god grunn.

63: Garnacho kom seg på beina igjen, men nå er han nede igjen, denne gangen fordi han fikk en smell i ansiktet. Tøffe minutter for spanjolen!

65: BYTTE: Oliver Kilner inn for Kobbie Mainoo. Det er Stockport-guttens U18-debut.

71: MÅL. Glimrende frisparkmål av Derbys Osazee Aghatise.

78: BYTTE: Nok en U18-debut: Sam Mather erstatter Gore.

81: Gult kort allerede på Mather.

SLUTT. Manchester United 1-3 Derby County.