– Sir Alex har støttet meg helt fra begynnelsen, egentlig

Marcus Rashford har for sitt arbeid både på og utenfor fotballbanen mottatt en spesialpris fra FWA (Football Writers’ Association), FWA Tribute Award.

I videoen under kan dere se et FWA-intervju med Rashford, og en kan også se at 23-åringen roses av Wayne Rooney (Uniteds forrige mottaker av FWA Tribute Award) og Sir Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson og Rashford har snakket sammen på telefon tidligere, og managerlegenden har bidratt økonomisk til Rashfords kampanjearbeid, og Carrie Brown fra FWA spurte Rashford om det var større å snakke med Ferguson enn å snakke med statsminister Boris Johnson.

– Ja, for meg var det en utrolig opplevelse. Det å aldri få sjansen til å spille under Sir Alex er trolig den eneste skuffelsen i karrieren min, og det kommer ikke til å skje nå, men bare det å snakke med ham på telefon i 10-15 minutter var utrolig, sa Rashford, som også sa at han var glad for at Ferguson ville hjelpe til.

I videoen fikk Rashford også se en Rashford-hyllest fra Ferguson i forbindelse med denne prisen.

– Jeg har kjent ham siden han var en guttunge på sju år, og har sett ham bevege seg oppover i United-systemet, og han har blitt en virkelig vidunderlig person. Det han har oppnådd de siste månedene utenfor fotballen er ganske utrolig. Han har hjulpet folk som har trengt det, og det er en virkelig fantastisk prestasjon, og jeg vil gjerne gratulere ham med det, sa Ferguson.

– Han har vist, spesielt til unge folk, at det finnes en annen måte å leve på. Han har vist stor ydmykhet, og mot for å gjøre det han har gjort.

Rashford, tydelig fornøyd med Fergusons kommentarer, fortalte så om støtten fra Ferguson.

– Sir Alex har alltid, helt fra begynnelsen, egentlig, støttet meg i det jeg gjør. Andre i sporten sa at jeg ikke burde gjøre det, og at jeg bare burde fokusere på fotballen, så sa han at om jeg trodde på dette, og jeg trodde det var det riktige å gjøre, så støttet han det. Det er fantastisk følelse å høre disse ordene fra ham.

UNITED-HELTER: Marcus Rashford og Sir Alex Ferguson.

PS. Senere torsdag la Rashford ut følgende brev til statsministeren på Twitter: