Sharpes store kveld

VIDEO: Det er 23 år siden Lee Sharpe og United smadret Arsenal på Highbury.

Bildet er fra en annen kamp mot Arsenal.

Det hadde vært dårlig stemning mellom klubbene etter en hevnaksjon fra David Rocastle etter en Norman Whiteside-takling i 1987, og i oktober 1990 nådde stemningen et bunnpunkt. Det ble masseslagsmål, og begge lagene fikk poengstraff og bøter.

Skjebnen har humor, så lagene ble trukket mot hverandre i ligacupen måneden etterpå. Kampen ble spilt på Highbury 28. november 1990, United spilte en kjempekamp, og spesielt Danny Wallace og 19-åringen Lee Sharpe stjal showet.

Men åpningen av showet stod Clayton Blackmore for, da han på et frispark fra langt hold gav United en drømmestart. Det ble ikke flere mål før rett før pause, da Mark Hughes satte inn 2-0. Dette sjokkerte tydeligvis Arsenal nok til at United klarte enda et mål før lagene gikk i garderoben, og det var et langskudd fra Lee Sharpe som gjorde susen denne gangen.

cup5
En annen hyggelig kveld for Sharpe: Etter cupvinnercupfinalen samme sesong.

Uniteds fjerde ble headet inn av Sharpe etter et strålende innlegg av Irwin, og samme mann ordnet det femte. Ingen av de tre målene ble scoret med hans foretrukne fot – den venstre.

Ferguson ble hyllet som et geni etter trekket med å bruke Danny Wallace på topp i denne kampen, for Wallace spilte en briljant kamp. Derfor var det ekstra hyggelig at han fikk score kampens siste mål.

Arsenal hadde på dette tidspunktet redusert to ganger ved Alan Smith (nei, ikke den Alan Smith), men det var ikke nok mot et United-lag som var ustoppelige denne onsdagskvelden på Highbury.

 

Se høydepunktene fra kampen (og legg spesielt merke til Uniteds vakre bortedrakter):