Seks kapteiner på én sesong

Men Zlatan Ibrahimovic har ikke vært én av dem.

På en av sine første pressekonferanser som United-manager annonserte José Mourinho at Wayne Rooney ville være hans kaptein, akkurat som han var for David Moyes og Louis van Gaal.

Når vi nærmer oss mai har Rooney imidlertid kun ledet laget fra start i 18 kamper. Det er bare to ganger mer enn visekaptein Michael Carrick.

Chris Smalling har vært kaptein 16 ganger. Deretter følger Juan Mata med to og Ashley Young og Marouane Fellaini som ledet laget mot henholdsvis Chelsea og Sunderland med én.

– Jeg har fått kapteinsbindet under en kamp tidligere, men at jeg faktisk fikk lede laget ut på banen var fantastisk for meg, sa Young til klubbens nettsted etter 2-0-seieren mot Chelsea.

– Det viktigste er at vi fikk resultatet vi ønsket. Vi har elleve ledere når vi er på banen, i tillegg til manageren på sidelinjen.

Før sesongen ble det meldt fra The Sun at Zlatan Ibrahimovic ville være tredjekaptein, men det ansvaret gikk altså til Smalling. Svensken har ikke ledet laget fra start ved én eneste anledning.

Årsaken til at United har benyttet seg av så mange som seks forskjellige kapteiner handler naturligvis om at Rooney og Carrick spiller med såpass ujevne mellomrom. Spesielt Rooney har fått mindre og mindre tillit av Mourinho, i tillegg til at han har slitt med flere småskader.