Se hvor mange som leser united.no

Se tallene for årlige, månedlige og ukentlige lesere på united.no her.

Hvor mange andre gjør som meg, lurer du kanskje på. Det er i alle fall jevnlig at jeg som ansvarlig redaktør får spørsmål om størrelsen på united.no.

Her er derfor litt av tallene.

United.no endte på 82,5 millioner sidevisninger i 2017, en oppgang på 6,5 millioner sidevisninger siden 2016.

Rekordtallet er 100,3 millioner sidevisninger i 2014, mens tallene etter det har ligget på rundt 80 millioner.

Foreløpig, i 2018, er tallene litt bedre enn de var i 2017.

Stor variasjon

Daglig er det mellom 30.000 og 70.000 såkalt unike brukere innom nettsiden, litt avhengig av hvor tett kampprogram det er, ferietid eller hvor store nyhetshendelser som preger United.

Gjennomsnittsleseren kikker gjerne på 2-3 saker om gangen, og bruker som regel mellom tre og fire minutter på united.no før han surfer videre.

Månedlig er det alt fra 5-6 millioner sidevisninger til 12-15 millioner sidevisninger, igjen avhengig av enkelthendelser og tid på året.

Drøyt 60 prosent av det som leses, leses via mobiltelefonen, snaut 30 prosent kikker på united.no med PC eller Mac, mens om lag 10 prosent surfer med iPadene sine.

Det er, grunnet språket, kanskje ikke overraskende, men 86 prosent av surfingen skjer fra Norge, tre prosent skjer fra Danmark, to prosent fra Sverige, mens resten da er fordelt utover en del andre land, som USA, Storbritannia, Færøyene, Spania (!!), Tyskland og Thailand.

Med tanke på at det er soleklart mest surfing fra Norge så er det nok heller ikke overraskende at flest besøkende kommer fra Oslo, fulgt av Bergen, Stavanger og Trondheim.

København er så vidt foran Stockholm i kampen om å være den utenlandske byen med flest besøk.

Fire av fem er menn

Over 80 prosent av leserne er menn, og snaut 20 prosent er da kvinner.

Totalt sett er det flest 25-34-åringer som bruker united.no. Deretter følger 35-44-åringene, 18-24-åringene, 45-54, 55-64 og til slutt så er det heldigvis også noen prosent av besøkende som er eldre enn 65 år.

En liten henstilling til dere over 65: Send gjerne leserbrev til leserbrev@united.no eller delta i kommentarfeltet. Personlig synes jeg i alle fall det er nydelig å høre meningene til dere som har levd et United-liv lengst av alle.

De aller fleste bruker Safari som nettleser, med Chrome som en soleklar toer, faktisk bruker tre av fire én av disse to metodene til å surfe.

Det store flertallet har fortsatt united.no som et eget punkt på surfelista si, selv om noe trafikk selvsagt også kommer fra sosiale medier.

Fra skader og Matic til Sánchez

Hittil i 2018 er det selvsagt Alexis Sánchez-overgangen som har gitt de største lesertallene på enkeltsaker. Ser man bort fra ulike spekulasjons-saker fra 2017, så var det saken om at Nemanja Matic blir Uniteds tredje sommerkjøp som var best lest da – dessverre tett fulgt av de stygge skadene til Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo – som altså begge forsvant ut i mange måneder etter Europa League-kampen mot Anderlecht.

Supporterklubben takker for tilliten.

Og planlegger nå veldig for fremtiden.

Alt handler om å gi deg som medlem best mulig tilbud. Det er derfor vi har nærmere 500 sesongkort på Old Trafford. Det er derfor vi gir deg mange medlemsfordeler i Manchester, og det er derfor vi gir det det beste tilbudet på United-effekter.

Visste du for eksempel at du får 20 prosent rabatt på Hard Rock Cafe, Juan Mata-eide Tapeo & Wine og Rio Ferdinand-eide Rosso? Da har man fort tjent inn medlemskaps-prisen.

Så har vi over 40.000 medlemmer – og enda flere besøkende på united.no. Vi forstår derfor at noen vil mene at vi er for positive (jeg er vel døpt positive Langerød) eller negative. Vi blir hver uke kalt begge deler. Det er så mange ulike meninger at det er vanskelig å treffe perfekt på alle.

Vi vil imidlertid fortsette med å være raskest på United-nyheter i Norge, samtidig som vi gir deg unike saker, skriftlig på nett og på video og ikke minst i medlemsbladet United-Supporteren – som vi er stolte av.

Jeg kan også anbefale Glory Glory-serien vår på tv.united.no – der du kan se en masse United-relaterte videoer, blant annet et lengre intervju med Ole Gunnar Solskjær.

Så treffer vi, som nevnt, ikke med alt.

Som ansvarlig redaktør kan jeg imidlertid love at vi ikke har en agenda, og at det er lov å mene akkurat hva man vil på united.no – så lenge man gjør det med en grunnleggende respekt. Diskuter United. Ikke hverandre.

Det er altfor mange cowboyer i dagens digitale hverdag, men for å være litt klisjéfylt – vi er alle faktisk en del av den samme familien.

Akkurat nå oppgraderes kommentarfeltet, da vi vil gjøre alt vi kan for å ta vare på diskusjonen rundt United. Vi vil imidlertid ikke godta at noen er mer opptatt av å hetse eller diskutere hverandre – derfor vil vi blant annet innføre en «karantene-funksjon», der ALLE som er opptatt av hverandre eller hets i kortere eller lengre tid vil miste retten til direkte kommentering. Alle som settes i karantene må vente til vi eventuelt godkjenner innlegget før det kommer ut.

Mye annet vil også skje med kommentarfeltet, men det kommer jeg tilbake til senere i april, når det forhåpentligvis er ferdig.

Det kommer også flere andre endringer, som alle er under utvikling, men vi kommer tilbake til disse når det nærmer seg. Ting tar litt tid når man er avhengig av eksterne byråer, så ha litt tålmodighet med oss.

Alt brukes på medlemmene

Husk også at hver eneste krone fra medlemskontingent, reiser eller effekter du kjøper går tilbake til å lage et bedre tilbud til deg som er medlem. Det er ingen – absolutt ingen – som tar ut penger fra Supporterklubben. Tjener vi penger ett år, så handler det om hvordan de pengene kan brukes for å gi et bedre tilbud, enten ved flere fordeler, flere unike saker eller også billigere turer.

Hvis du har orket å lese alt dette så takker jeg for tiden din.

Hvis du skulle ha flere spørsmål så kan du enten sende dem til dag@united.no eller bruke kommentarfeltet under. Så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan.

Jeg kan ikke love at du blir fornøyd med svaret, men jeg skal svare så ærlig og ordentlig jeg kan slik at du forhåpentligvis blir fornøyd.

Selv om vi av og til bommer, er for positive eller for negative eller skriver en feil, så er målet faktisk bare å være en best mulig Supporterklubb, på samme måte som vi har forsøkt å være det siden oppstarten i 1981.

Merk, du kan også følge oss her:

Med vennlig hilsen:

Dag Langerød
Ansvarlig redaktør