– Rundt 40 mål til sammen vil være OK, men ikke toppklasse

Ole Gunnar Solskjær snakket på den sperrede delen av pressekonferansen om hvor mange mål Rashford og Martial bør score denne sesongen.

Ole Gunnar Solskjær var en målfarlig herremann, og en avslutter av et litt annet kaliber enn det Marcus Rashford og Anthony Martial foreløpig er.

Begge de to har mange individuelle ferdigheter som overgår de Solskjær hadde, men ingen av dem scorer like hyppig som nordmannen gjorde – i alle fall ikke foreløpig, de er jo begge fortsatt unge.

Da Solskjær i forkant av Leicester-kampen ble spurt om hvor ofte Rashford og Martial bør score denne sesongen, så snakket Solskjær om at det foreløpig tross alt er en slags fremgang fra de to, selv om han forventer mer.

– Du har 38 ligakamper, så om de kan få 19 hver [mål i annenhver kamp i snitt], så blir det rundt 40 mål. Det er ok, men det er ikke absolutt toppklasse. 

– For øyeblikket har Dan [James] tre mål, mens Marcus og Anthony har to hver på våre fire kamper – og Anthony har bare spilt tre av dem, så han blir bedre.

LES OGSÅ: – Jeg er trygg på det vi holder på med

Solskjær er ikke tvil om at kvaliteten er der.

– [For å bli bedre] handler det om å lese spillet, vite hvilken posisjon en er i, for kvaliteten er definitivt der, og vi lærer oss hvor vi skal løpe, når vi skal løpe, hvordan vi skal løpe, og så må en selvsagt få til avslutningen. De trener hele tida, og forhåpentligvis kan vi se Dan og Marcus score denne uka, og så kan Anthony gjøre det neste uke.

Trygg på at United får De Gea-kontrakten i orden

På den åpne delen av pressekonferansen ble Solskjær spurt om De Gea-situasjonen, og også på den lukkede delen kom det spørsmål om det at spanjolen foreløpig ikke har signert (obs: det ryktes at han nå har gjort det).

– Jeg tror du må spørre David og klubben om det. Jeg har selvsagt ikke vært involvert i alle diskusjonene, men jeg er veldig – eller ganske – trygg på at vi får dette i orden.

– David har aldri sagt noe som helst annet til meg enn at han elsker denne klubben, at han ønsker å bli her, og at han har hatt det fantastisk her, så la oss bare håpe at vi får dette i boks.

– Jeg synes han har hatt en fantastisk tid her, men ja, selvsagt, hver gang han slipper inn et mål blir det overskrifter om at han burde reddet. På samme måte som at når vi taper en kamp – vi har tapt én kamp siden 1. juli – så høres det ut som om vi sliter veldig. Men det er bare slik det er i Manchester United, og en må klare å håndtere det. En må tåle ting, en må ha robust selvtillit, og det går bra med ham. Jeg er ikke bekymret for De Gea i det hele tatt.

IKKE BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær.

Vil beholde de beste

Men hva om De Gea drar?

– Vel, vi er alltid klar over hva som skjer rundt om i verden, men både mitt og klubbens fokus er på å overbevise ham om å bli værende, og han vet hva vi holder på med her.

– Vi ønsker de beste spillerne her, og de vi ønsker at skal bli, pleier for det meste å bli. Det er ikke mange vi ønsker å beholde som vi ikke klarer å beholde.

– Jeg har to veldig gode backup-keepere i Sergio [Romero] og Lee [Grant]. Dean spiller for Sheffield United, så vi har en sunn keepersituasjon.

– Som sagt er jeg trygg på at vi vil få til å overbevise David om at det er her hans fremtid er – og at det er en suksessfull fremtid, for en klubb som ønsker å komme seg tilbake til å vinne troféer.

DE GEA: Solskjær tror spanjolen blir værende i United.

Solskjær ble videre spurt om det å beholde De Gea ville sendt ut et signal om at klubbens beste spillere ønsker å bli værende.

– Ja, definitivt. Vi har blitt vant til å ha de beste keeperne her, sa Solskjær – før han nevnte både Schmeichel, De Gea og Van der Sar – som Solskjær spøkte med at er i ferd med å bli for gammel nå, selv om han gjorde det ok i Vincent Kompanys testimonialkamp.