Lanseres som fremtidig kaptein av Solskjær

Harry Maguire hylles av Ole Gunnar Solskjær før møtet med gamleklubben på Old Trafford.

– Han har vært briljant, sa Solskjær om sin nye midtstopper på fredagens pressekonferanse.

Med åtte spillere ute med skader, går partnerskapet til Maguire og Victor Lindelöf en ny tøff test i møte mot Leicester. Mannskapet til Brendan Rodgers står med to strake seirer mot Sheffield United og Bournemouth etter tre scoringer av Jamie Vardy.

– Jeg er sikker på at han ser fram til å spille mot sin tidligere klubb, men nå er han en del av fremtiden vår. Leicester ville ikke slippe ham, men vi så ham så mange ganger at vi var sikre på at det var han vi ønsket oss. Det er grunnen til at vi betalte det vi gjorde, sa Solskjær.

LES OGSÅ: Slik svarer Solskjær på Scholes-kommentaren

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær roste Harry Maguire på sin pressekonferanse fredag.

– En leder siden han kom

Som fersk United-spiller var Maguire neppe en av kandidatene til å overta kapteinsbindet etter at Antonio Valencia var ferdig i klubben, men Solskjær utelukker ikke at 26-åringen kan få større ansvar etter hvert.

– Han har vært en leder siden han kom inn i garderoben, og du kan se at han også er en leder på banen.

– Harry er en definitivt en personlighet som kan bli en kaptein for en stor klubb. Han er en leder i kraft av prestasjoner, tilstedeværelse og oppførsel. Han er en person spillere vil følge.

Brendan Rodgers har også rost Maguire før lørdagens oppgjør.

– Han er en strålende fyr og en fantastisk spiller og oppførselen hans i sommer viser hvilken fabelaktig type han er. Det var ikke lett for ham, men han oppførte seg eksemplarisk hele tiden. Du kan se at han har gjort United bedre allerede, sa Rodgers.

LES OGSÅ: Pique tror Maguire kan bli en ny Ferdinand

MØTER EKS-KLUBBEN: Harry Maguire spilte i Leicester fra 2017 til 2019.

De Gea-spørsmål

Denne sesongen er Ashley Young kaptein, mens David de Gea vikarierer når 34-åringen ikke spiller.

På pressekonferansen kom det nok en gang spørsmål om kontraktssituasjonen til De Gea.

Helt siden oppkjøringen i juli har det med jevne mellomrom dukket opp meldinger om at den spanske sisteskansen skal være svært nær en ny avtale med Manchester United.

– Jeg ønsker at David skal bli værende her, og det vet han, sa Solskjær.

– For meg er han den beste keeperen i verden. Vi har sett det de siste årene, og jeg håper jeg kan sørge for at han avslutter karrieren sin i Manchester United. Det har vært mange samtaler, og forhåpentligvis ordner det seg.

NY KONTRAKT? David de Geas nåværende avtale går ut neste sommer.

Nylig uttalte Edwin van der Sar at sagaen snart må få en avslutning.

– Det må tas en avgjørelse snart. Det har tatt lang tid, og det handler om et «ja» eller et «nei». Men det er ikke jeg som er direktør i United, sa Van der Sar.

LES OGSÅ: (+) Veland: – Ikke like attraktiv nå