– Jeg er trygg på det vi holder på med

De underliggende tallene er gode, og Ole Gunnar Solskjær er trygg på Uniteds utvikling – men United-manageren er ikke fornøyd med resultatene.

På del to av fredagens pressekonferanse ble Ole Gunnar Solskjær spurt om han føler at folk i klubben fortsatt har tillit til ham.

– Ja. Det er alltid press når en er her. Men jeg er selvsagt trygg på det vi holder på med, vi har en plan, og prestasjonene våre har ikke fortalt meg at vi må forandre retning.

Dette kan også backes opp ved å se på statistikker for antall forventede mål (utregnet statistisk, såkalt xG), hvor United i motsetning til forrige sesong nå gjør det ganske bra – ifølge Understat skulle United med normal uttelling vært på andreplass.

Samtidig vet Solskjær at det ikke kun er prestasjoner som gjelder.

– Resultatene er noe helt annet, men når du slipper inn tre mål fra fire sjanser, så er det ikke så lett å kontrollere. Vi kan kontrollere hvordan vi spiller, hvordan vi trener, og hvordan vi forbereder oss. Vel, jeg sier tre mål på fire sjanser, for de siste tre kampene kan jeg si fire mål på seks sjanser mot, så det er kamper vi skulle vunnet.

FORVENTER BEDRE UTTELLING: Ole Gunnar Solskjær.

– Vi vet det, men det er en annen sak – vi må score målene. Vi ønsker å få de resultatene vi føler at vi fortjener, og nå er det riktige tidspunktet for det. Vi kommer inn i en travel periode nå, og vi ønsker ikke å være bak Tottenham og Chelsea eller Arsenal. Leicester og Everton – det er mange lag som ønsker å komme seg inn der [i topp fire]. 

– Vi må sørge for at vi kommer inn i en seiersrekke, og får resultatene. Det er en god test mot Leicester, og en utfordring til spillerne våre som ønsker at vi skal komme oss nærmere City og Liverpool.

Foreløpig er vi i det minste foran både Tottenham og Chelsea – så vidt.