Rooney og Nani er tilbake

Sir Alex Ferguson bekrefter at skadesituasjonen er i ferd med å bedres.

– Det ser litt lysere ut, ja. Jeg har håp om at både Rooney, Nani, Cleverley og Young vil være i troppen (til Chelsea-kampen), sa Fergie på fredagens pressekonferanse, og la til at de to førstnevnte har vært i trening de to siste dagene.

Manageren bekreftet videre at Tom Cleverley under alle omstendigheter blir med til London, men det er mindre sannsynlig at han får spille søndagens match.

– Nei, det mest sannsynlige er at han spiller mot Chelsea-reservene på mandag,

– Vanskelig på «Broen»

Om søndagens kamp sa Sir Alex følgende:

– Det er ingen enkel oppgave som venter oss på Stamford Bridge. Husk på at vi har ikke vunnet der (i ligaen) siden 2002. Uansett håper vi å fremstå slik vi gjorde mot Arsenal – ja, til og med forrige helg (mot Liverpool på Anfield). Vi gjorde en god forestilling der, og fortjente ikke å tape.

Sir Alex så også tilbake på høstens hjemmemøte med Chelsea (3-1-seier), «en vanvittig kamp som like gjerne kunne endt 20-18».

– Men jeg tror det blir en annerledes kamp på søndag, mente han.

– Ute i inntil seks uker

Når det gjelder keepersituasjonen sa Ferguson dette:

– De Gea bør bli klar, og samtidig ser det ut til at Lindegaard blir ute i minst fire uker, kanskje til og med fem eller seks. Han bekreftet videre at dansken har pådratt seg en leddbåndskade i ankelen.

– Ben Amos har lenge ventet på sjansen, og vi lurte på å sende ham ut på lån. Samtidig er det ikke så helt enkelt når man spiller europacupfotball. Da trenger man tre keepere. Han gjorde det forresten veldig bra forleden kveld (mot Stoke).

– I tillegg har vi jo Tomasz Kuszczak, men kontrakten hans utløper til sommeren, og han ønsker ikke å forlenge den.

Dette var altså Sir Alex’ hovedpunkter på pressekonferansen. Han nevnte ikke Phil Jones, uten at det nødvendigvis betyr at 19-åringen er uaktuell til søndag.

Les også:

Seks stjerner tilbake?