Rooney: – Det kan bli enda bedre

SEATTLE: Wayne Rooney etter tre mål på 21 minutter.

Forrige sesong scoret ikke Wayne Rooney et vanlig spillemål for Manchester United før 1. januar, mot West Bromwich Albion.

Etter nattas kamp mot Seattle Sounders tyder mye på at vi slipper å vente like lenge i årets sesong.

Rooney kom innpå i pausen, og i løpet av 21 minutter, fra 51. til det 72. minutt, satte han ballen i nettet tre ganger.

Og fortsatt spiller United uten Javier Chicharito Hernandez.

– Selvfølgelig håper jeg at det kommer til å gå enda bedre når han kommer tilbake. Han har vist bra form i sommer, så ja, jeg håper vi sammen kan utvikle oss videre også kommende sesong, sa Rooney etter seieren i Seattle.

Målfest

Selve kampen ble ganske så annerledes enn det de fleste ventet. United møtte det store formlaget i Major League Soccer, et lag som var ubeseiret siden mai.

Seattle begynte også best, men etter et kvarter forandret mye seg. Ashley Young og Patrice Evra viste flere ganger i første omgang at de kan bli en hit på Uniteds venstreside denne sesongen, og Young spilte fri Evra som la inn og der fikk Michael Owen stå helt umarkert på kort hold. Owen stanget inn 1-0 med pannebrasken, hans andre mål på USA-turneen, noe som ga United med ro i spillet.

Like før pause burde Owen økt ledelsen, etter en glimrende gjennombruddspasning fra Ryan Giggs, men mutters alene med Kasey Keller klarte han ikke å score.

Rooney-show

United sendte utpå Rooney, Mame Biram Diouf, Ji-Sung Park og Ben Amos for Owen, Macheda, Giggs og Lindegaard I 2. omgang. Samtidig sank kvaliteten på hjemmelagets spill, etter at de også gjennomførte noen bytter.

Det fikk konsekvenser.

Store konsekvenser.

Etter bare fire minutter økte Mame Biram Diouf etter å ha blitt spilt fri av Nani. To minutter senere stod portugiseren nok en gang for forarbeidet,men denne gangen var det Rooney som scoret. 20 minutter før full tid scoret United så tre ganger på tre minutter. Først scoret Rooney etter forarbeid av Park. Så serverte Gabriel Obertan to ganger, først til Park, så til Rooney, og plutselig stod det 6-0.

Helt på tampen fikk Obertan selv æren av å sette punktum med 7-0 etter at han litt heldig kom alene med keeper.

– Jeg tror dette er min beste posisjon – at jeg kan komme litt dypere og hente ballen. På samme måte som jeg ofte spilte i fjor, sa Rooney.

Her kan du se utviklingen fra minutt til minutt i vår live-dekning.

– Bedre uten landslag?

– Jeg er veldig fornøyd. Nå har jeg scoret to mål på to kamper, og denne sesongen skal jeg heller ikke spille landskamper. Jeg tror det kommer til å hjelpe meg, sier Ji-Sung Park – med tanke på at han slipper lange flyturer til Sør-Korea etter at han har kuttet ut landslaget.

– Det ble en stor seier, men dette handler aller mest om fitness og å lære de andre spillerne å kjenne, sa Ashley Young etter kampen.

– Men det var litt merkelig. I perioder var de bedre enn oss, la Young til – vel vitende om at det var smått utrolig at Seattle ikke scoret én eller to ganger i løpet av kampen.

Spiller først i Chicago

Spillerne som deltok i U21-EM, David de Gea, Chris Smalling, Phil Jones, Tom Cleverley og Danny Welbeck ble sittende på benken i hele kampen, mens en ankelskadet Dimitar Berbatov også stod over.

Berbatov varmet imidlertid opp med de andre før kampstart, så skaden kan ikke være så altfor alvorlig. Det var også litt dramatikk da Michael Carrick ikke var å se på de offisielle lagoppstillingene, men han kom innpå på tampen, og forsikret etterpå at det var en arrangørtabbe. Han sliter ikke med noen skade.

United: Lindegaard (Amos 46); Rafael, Ferdinand, Vidic (Evans 56), Evra (Fabio 56); Nani (Obertan 56), Anderson, Giggs (Park 46), Young (Carrick 65); Owen (Diouf 46), Macheda (Rooney 46)