Risa: – Har lyst til å spille Champions League med United

Vilde Bøe Risa har fått drømmen oppfylt ved å signere for United. Likevel forteller hun at dette bare er starten på alt hun ønsker å oppnå.

Tirsdag formiddag kommer nyheten om at Vilde Bøe Risa er bekreftet klar for Manchester United. Midtbanespilleren har skrevet under en avtale som holder henne i klubben de neste to årene, med mulighet for ytterligere ett års forlengelse.

En god og morsom nyhet for alle norske United-supportere og også en god nyhet for Uniteds kvinnelag, som forsterkes med en god spiller med erfaring fra Champions League og VM.

– Har snakket med Thorisdottir

Det er også en morsom nyhet for Risa selv.

26-åringen har nemlig vært United-supporter fra barnsben av. Dermed er det en spesiell følelse å selv kunne spille for favorittklubben.

– Det føles veldig godt. Jeg elsker denne klubben og har gjort det i mange år. Da jeg var liten, sa broren min til meg at det var dette laget jeg måtte heie på og det er jeg veldig glad for nå. Det er en veldig stor klubb, sier Risa i sitt første intervju med klubbens medieapparat.

– Dette er stort. Hjemme i Norge er Manchester United en så stor klubb, som alle vet om. At jeg faktisk kan spille her selv er en drøm som går i oppfyllelse.

VBR
PÅ PLASS I FAVORITTKLUBBEN: Vilde Bøe Risa har holdt med United siden barndommen.

Som bonus får Risa også landskvinne og lagkamerat fra landslaget, Maria Thorisdottir, som United-kollega på treningsfeltet. Thorisdottir kom til United fra Chelsea i januar.

Risa forteller at de to snakket sammen om overgangen før den fant sted.

– Selvfølgelig har jeg snakket med henne. Hun sa mye mange gode ting om klubben og hun ville at jeg også skulle komme. Så ja, det har vært veldig flott og det føles bra.

Håper på lederrolle

Playmakeren kommer ikke bare til United med evnen til å kontrollere kamper og komme seg ut av trange situasjoner på banen – hun vil også bidra med erfaring og rutine.

26-åringen har blant annet spilt sekstendelsfinale i Champions League med Kopparbergs/Göteborg, en turnering også United har ambisjoner om å delta i.

– Det er bra å ha erfaring. Vi spilte mot Manchester City, som også er en stor klubb, så det får meg til å føle meg komfortabel med det som forventes av meg og hva som er det høyeste nivået i kvinnefotballen akkurat nå. Det var en fin opplevelse for meg, sier Risa.

Risa figurerte også som kaptein for det svenske laget. Nå ønsker hun å bidra med en lederrolle i sin nye klubb.

– Jeg håper det. Jeg liker å være en leder, ha ansvar og bidra med det jeg har å si. Forhåpentligvis er det noe jeg kan ta med meg til dette laget også.

Germany v Norway - Women's International Friendly
VIKTIG PÅ LANDSLAGET: Risa står med 37 kamper for det norske landslaget.

I tillegg til rutine fra klubblaget, kommer Risa også med erfaring fra 37 landskamper. Fem av dem kom i løpet av VM i 2019, da det norske landslaget tok seg til kvartfinale.

Jeg elsker å spille for landslaget og det er en stor opplevelse for meg hver gang jeg kan representere laget mitt og landet mitt. Jeg har mye erfaring fra 2019-VM også. Det var et bra mesterskap for meg og jeg har lyst til å fortsette utviklingen min som fotballspiller.

Sikter seg inn mot Champions League-plass

Når Risa nå kommer til United, går hun inn i et lag som har avsluttet på fjerdeplass i to strake sesonger i Women’s Super League. Det er akkurat ikke nok til plass i mesterligaen.

Risa har høyere ambisjoner enn som så, nå som hun endelig er på plass i drømmeklubben.

Jeg har selvfølgelig lyst til å vinne. Jeg vil vinne trofeer sammen med laget og forhåpentligvis får vi også til å kvalifisere oss til Champions League, sier hun og fortsetter:

Det er en stor turnering som jeg elsker å spille i og jeg har lyst til å spille der med dette laget også.

Manchester City v Goteborg - UEFA Women's Champions League: Round of 32
MESTERLIGAERFARING: Vilde Bøe Risa har vært i Manchester før. Her før bortemøtet med Manchester City i Champions League.

Når Risa og resten av laget satser på en plass ute i Europas gjeveste klubbturnering, kan de etter alt å dømme gjøre dette foran hjemmesupporterne igjen, etter halvannet sterkt coronapreget år.

Det gleder Risa seg til.

Det har vært en lang stund uten publikum og jeg ser virkelig frem til å møte fansen. Jeg vet at det er en stor tilhengerskare, så jeg gleder meg til å møte dem. Forhåpentligvis får vi se dem på kamper igjen snart.